«Δικαιωμένος με Πρίγιοβιτς, ήρωας στη χώρα μας»

Από sdna.gr:Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Σερβίας και την απευθείας πρόκριση στο Mundial του 2018, ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας άνοιξε τα χαρτιά του στο SDNA και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία των ποδοσφαιριστών του καθώς και για τον... ήρωα της Σερβίας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
«Δικαιωμένος με Πρίγιοβιτς, ήρωας στη χώρα μας»

Ο Σλάβολιουμπ Μούσλιν χαρακτήρισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι ως την μεγαλύτερη πρόκληση για την καριέρα του ενώ περιέγραψε και τα όσα ακολούθησαν μετά το τελευταίο σφύριγμα στο «Μαρακανά».


«Για εμένα προσωπικά, είναι ίσως η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Κέρδισα με τον Ερυθρό Αστέρα τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, αλλά τώρα με την Σερβία είναι κάτι διαφορετικό, πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για εμένα είναι μία μεγάλη πρόκληση και μια σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι όλοι στην Σερβία που αγαπούν το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μέλλον της Σερβίας», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο ο Μούσλιν, ο οποίος δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει καλά καλά τι ακριβώς πέτυχε η ομάδα του.

Η Σερβία φωνάζει παρών μετά από οχτώ χρόνια απουσίας από τις μεγάλες διοργανώσεις και ο "πρωτεργάτης" αυτής της επιτυχίας ευελπιστεί πως υπάρχει μια... χαραμάδα αισιοδοξίας για την επιστροφή της μεγάλης των Σέρβων σχολή: «Ελπίζω πως... επιστρέψαμε, γιατί δουλεύουμε όλοι οκτώ χρόνια για αυτό. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να θυμηθούμε τα μεγαλεία του παρελθόντος και να δούμε στην πράξη την επιστροφή του σερβικού ποδοσφαίρου. Και γι΄αυτό είμαι διπλά χαρούμενος, γιατί δεν τα καταφέραμε στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, για εμένα είναι πολύ σημαντικό η χώρα μου να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες και τους οπαδούς μας γιατί ξέρω πως αγαπούν την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Για εμάς και το έθνος είναι μια μεγάλη στιγμή».

Ήρωας της Σερβίας ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Αναπόφευκτα η συζήτηση στράφηκε στον "χρυσό" σκόρερ της Εθνικής Σερβίας, ο οποίος με το... παρθενικό του γκολ, έστειλε στα ουράνια ένα ολόκληρο έθνος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής "φωτογραφίζει" την επόμενη ημέρα στη Σερβία και μιλάει για τον... Μέγα Αλέξανδρο της χώρας ή αν προτιμάτε τον Σέρβο Ζλάταν: «Είμαι σίγουρος πως έχετε διαβάσει στον Τύπο της χώρας όλα όσα γράφονται για τον Άλεξ ως Μέγας Αλέξανδρος και Σέρβο Ζλάταν, είναι λογικό, είναι... ήρωας τώρα στην Σερβία. Σκόραρε ένα σημαντικό γκολ για εμάς και όλοι τον αγαπούν».

Μάλιστα, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί πως, όταν τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, ήλπιζε βαθιά μέσα του, να τους "λυτρώσει" με το γκολ του: «Όταν μπήκε, του είπα πώς να παίξει στο γήπεδο. Ήλπιζα μέσα μου να μπει και να βάλει γκολ. Είμαι χαρούμενος που το έκανε. Σκόραρε το πρώτο του γκολ και ήταν καθοριστικό, θα θυμάται σε όλη του την ζωή αυτό το γκολ».

Ο Μούσλιν ήταν από τους ιθύνοντες της Σερβίας που επέμενε για την ενσωμάτωση του Πρίγιοβιτς στην Εθνική ομάδα της χώρας του, όντας από πέρσι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα με τον Βλάνταν Ίβιτς: «Θα πρέπει να σας πω, πως μίλησα με τον Βλάνταν Ίβιτς, όταν ήταν στον ΠΑΟΚ, και μου είπε τα καλύτερα για τον Πρίγιοβιτς. Βλέπω κάθε παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση και κάνουμε στατιστική ανάλυση για την παρουσία του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτόν και την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσωπικά, ήξερα ότι είναι καλός παίκτης και ήθελα να τον δω στην Εθνική Ομάδα. Είμαι χαρούμενος γιατί δεν έκανα λάθος μαζί του τελικά.».

Κλείνοντας, τόνισε πως με την πρώτη ευκαιρία θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα για λογαριασμό του Σέρβου φορ: «Με την πρώτη ευκαιρία, θα έρθω στην Θεσσαλονίκη για να τον δω από κοντά, θέλω με μεγάλη χαρά να δω πως παίζει στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...