Τα limit up και limit down της διαιτησίας στις πρώτες αγωνιστικές της Super League

Από soccerplus.gr : Οι έξι πρώτες αγωνιστικές της Super League έχουν ολοκληρωθεί, με την ελληνική διαιτησία να έχει παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα με ωραίες και άσχημες στιγμές.
Πηγή: soccerplus.gr
Τα limit up και limit down της διαιτησίας στις πρώτες αγωνιστικές της Super League

Το SoccerPlus καταγράφει τις τρεις καλύτερες και τις τρεις χειρότερες παρουσίες διαιτητών, όπως αυτές προέκυψαν από τις βαθμολογίες των κριτών του Master REF, Κώστα Ακρίδα και Ηρακλή Τσίκινη.

Συγκεκριμένα, τρεις διαιτητές έχουν πάρει την υψηλότερη βαθμολογία που έχει μπει μέχρι στιγμής (8,40), ενώ άλλοι τρεις έχουν πάρει την χαμηλότερη βαθμολογία (7,50).

Οι τρεις διαιτησίες με την υψηλότερη βαθμολογία:

2η αγωνιστική

Αγώνας: ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 22′ σωστά ο δεύτερος βοηθός δεν υποδεικνύει οφσάιντ αφού ο παίκτης της ΑΕΛ, Κρισμάν, φεύγει από κανονική θέση.

Στο 25′ οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όμως ο Ζαχαριάδης σωστά δεν υπέδειξε τίποτα αφού η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ναβάρο.

Στο 57′ ο Ζαχαριάδης σε άψογη συνεργασία με τους βοηθούς του και τον τέταρτο υπέδειξε σωστά πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης διότι ο Ζίζιτς παίζει την μπάλα με το χέρι και αλλάζει την πορεία της».

Βαθμολογία: 8,40

5η αγωνιστική

Αγώνας: Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Πολύ καλή η διαιτησία του Κομίνη και των βοηθών του στο Αγρίνιο. Στο 53' η μπάλα σταματάει στο σώμα του Μόρα έπειτα από σουτ του Τσάβες κι όχι στο χέρι του, ενώ στο 57' στην προσπάθεια του Γκλέσιο δεν υπάρχει φάουλ, καθώς πέρασε πάνω από Βλαχοδήμο και Χουλτ. Καλώς συνεχίστηκε το ματς και στις δύο περιπτώσεις».

Βαθμολογία: 8,40

6η αγωνιστική

Αγώνας: Κασσιόπη-Ξάνθη 0-2, Διαιτητής: Μπλάνας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Αριστη διαιτησία από τον Μπλάνα και τους βοηθούς του παρά τις δύσκολες φάσεις. Τέτοιες διαιτησίες βοηθούν το θέαμα.

Στο 14' ορθώς ο Πηττάς υπέδειξε σε θέση offside τον Λισγάρα, ενώ στο 27' καλώς ακύρωσε το γκολ του Γκόμες ο Κοντιζάς. Στο 72' σωστά ο Μπαλάφας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς και στις δύο φάσεις που είδε κάρτα έπαιξε επικίνδυνα».

Βαθμολογία: 8,40

Οι τρεις διαιτησίες με τη χαμηλότερη βαθμολογία:

3η αγωνιστική

Αγώνας: Κασσιόπη-Παναθηναϊκός 1-0, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 10' ο Γρομητσάρης κρατάει τον Τσάβες. Είναι φάουλ και κόκκινη κάρτα, καθώς ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ έχοντας προσπεράσει τον αντίπαλό του. Στο 17' ορθώς δόθηκε πέναλτι στην Κασσιόπη για χέρι του Κουτρουμπή.

Αντίθετα, στο 40' ο Κουρμπέλης έπρεπε να αποβληθεί για αγκωνιά στον Ντουαλά, ο οποίος σωστά είδε κίτρινη για τη συμπεριφορά του. Τέλος, στο 88' κακώς δεν δόθηκε πέναλτι σε προβολή με επαφή στην περιοχή της Κασσιόπης. Είναι πέναλτι στον Καμπέσας και κίτρινη κάρτα στον Σοϊλέδη».

Βαθμολογία: 7,50

4η αγωνιστική

Αγώνας: Λαμία-ΑΕΚ 0-1, Διαιτητής: Βάτσιος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Υπήρξε ένα σοβαρό λάθος από τον διαιτητή, ενώ δεν έλειψαν και οι αστοχίες από τους βοηθούς του.

Στο 16' ο Τουμπακάρης σταμάτησε με ανύπαρκτο offside επίθεση της ΑΕΚ με τον Μάνταλο. Στο 29' έπειτα από σουτ του Αραούχο η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο χέρι του Ομο. Δεν υπάρχει πέναλτι. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε το ματς.

Στο 45' ο Μπακάκης είναι σε αντικανονική θέση. Κακώς ο Τουμπακάρης δεν σταμάτησε την επίθεση της ΑΕΚ.

Στο 52' η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Κουκόλη έπειτα από σουτ του Αϊντάρεβιτς κι όχι στο χέρι του. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ.

Στο 69' ο Μάνταλος φεύγει από κανονική θέση. Δεν υπάρχει offside. Κακώς ο Καμπούρης σταμάτησε την επίθεση της ΑΕΚ.

Τέλος, στο 80΄ο Ακόστα ανατρέπει τον Λιβάγια, όμως η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Κακώς ο Βάτσιος έδωσε πέναλτι, με την ευθύνη να βαραίνει και τον βοηθό που δεν είπε στον διαιτητή αν η παράβαση έγινε εντός ή εκτός περιοχής».

Βαθμολογία: 7,50

4η αγωνιστική

Αγώνας: ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0, Διαιτητής: Μάνταλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 43' ο Λαγός τραβάει τον Ρισβάνη και τον βγάζει εκτός πορείας. Είναι πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

Τέλος, στο 80΄η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή στην προσπάθεια του Ρισβάνη. Ηταν γκολ για τον Ατρόμητο, το οποίο λανθασμένα δεν μέτρησε».

Βαθμολογία: 7,50

Διαβάστε ακόμη...