Το μαύρο κουτί της Διαβολοβδομάδας και ο... άλλος ΠΑΟΚ σε 15 μέρες!

Από sdna.gr: Οι μπασκετικοί συνηθίζουν να λένε πως τίποτα από όσα συμβαίνουν στο παρκέ δεν είναι ανεξήγητο.
Πηγή: sdna.gr
Το μαύρο κουτί της Διαβολοβδομάδας και ο... άλλος ΠΑΟΚ σε 15 μέρες!

Για αυτό και το διπλό στραπάτσο του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με όνειρα και σε 4 μέρες είχε δυο πολύ άσχημα αποτελέσματα/εμφανίσεις έχει εξήγηση.

Η πρώτη και βασική εξήγηση οφείλεται στα... ανεξήγητα που συνέβησαν από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι την Παρασκευή. Δευτέρα βράδυ ο βασικός εγκέφαλος της ομάδας, ο Αντώνης Κόνιαρης, αυτός που προετοιμάστηκε για να κρατάει τα ηνία πάτησε πάνω σε πόδι συμπαίκτη του και άφησε την ομάδα στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης με μοναδικό καθαρό ποιντ γκαρντ τον Ντίλαρντ. Είχε ήδη προηγηθεί η απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου πάνω στον οποίο στηρίχθηκε το σχέδιο για την επίθεση καθώς θεωρείται ιδανικός στη δημιουργία ρήγματος στις αντίπαλες άμυνες λόγω της υψηλής μπασκετικής ευφυΐας και τεχνικής του.

Με τους δυο καλύτερους Έλληνες 97άρηδες εκτός παρκέ ο ΠΑΟΚ έχασε μυαλό, ενέργεια αλλά το κυριότερο τη δημιουργία του στην επίθεση. Κι αν του Χαραλαμπόπουλου η απουσία είχε... συνηθιστεί πια από τους υπόλοιπους στα φιλικά, για τον Κόνιαρη δε μπορούμε να πούμε το ίδιο καθώς η απουσία του προκάλεσε ντόμινο με αλλαγές θέσεων και εξίσου κομβική αποδυνάμωση στην άμυνα πάνω στη μπάλα στην οποία είναι μαέστρος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρέλεφορντ χθες και ο Βον την Τετάρτη έκαναν τη διαφορά...

Τίποτα όμως δεν είναι τόσο κακό που δε μπορεί να γίνει χειρότερο και την Πέμπτη το πρωί ο ΠΑΟΚ είχε έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Ο Ντίλαρντ κοιμήθηκε με τους φακούς επαφής (!) κι όταν ξύπνησε είχε υποστεί μόλυνση σε σημείο ώστε οι γιατροί να φοβούνται για το μάτι του! Η απουσία του κόντρα στον Προμηθέα, σε συνδυασμό με αυτή του Κόνιαρη, αποδείχθηκε καταδικαστική. Ο Αμερικανός που δηλώνει γοητευμένος από τον τρόπο που τον έχει υποδεχθεί ο σύλλογος πήρε μια απόφαση που δύσκολα συναντά κανείς από ξένο και μάλιστα... 40 ημερών στην ομάδα. Ζήτησε ειδικά γυαλιά, τα οποία φόρεσε πρώτη φορά στο ζέσταμα και τελικά αγωνίστηκε 4 λεπτά, καθώς φαινόταν φανερά επηρεασμένος από την κατάσταση της υγείας του.

Χωρίς τον Ντίλαρντ πάνω στον οποίο ο ΠΑΟΚ στηρίζει το... μισό παιχνίδι του επιθετικά έγινε προβλέψιμος, χωρίς δημιουργία και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο σκορπίζοντας επιπλέον απογοήτευση στην ήδη χαμηλή αυτοπεποίθηση που είχε ολόκληρη η ομάδα μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ των +20 ασίστ και του 38% στα τρίποντα σε όλα τα φιλικά, η ομάδα που κέρδιζε Μπάμπεργκ και Γκαζιάντεπσπορ δεν υπήρχε πια. Χωρίς τους τρεις βασικότερους άξονες δημιουργίας παιχνιδιού, ο δικέφαλος ήταν μια ομάδα προβληματική, που θα έπρεπε να βρει 2-3 αθλητές για να κάνουν step up ώστε να πάρει αυτό που ήθελε και να ανασάνει. Κι από τη στιγμή που ο δεύτερος Αμερικανός γκαρντ, Τρις φαίνεται εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο και γεμάτος ενέργεια αλλά στο «πέντε εναντίον πέντε» δυσκολεύεται να πάρει σωστές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα και τους συμπαίκτες του, το πρόβλημα μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο.

Μέσα σε όλα αυτά, ο αρχηγός Μαργαρίτης που θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό αντίδοτο του Φαγιέ, μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο την Πέμπτη με υψηλό πυρετό και χθες φανερά καταβεβλημένος και αυτός αγωνίστηκε 4,5 λεπτά! Κάπως έτσι έφτασε ο ΠΑΟΚ να στηρίζεται δημιουργικά μόνο στον Κατσίβελη ο οποίος είχε μια προπόνηση με την ομάδα, είχε εξαιρετική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα και τελικά από την κούραση όντας σχεδόν μόνος στον «άσο» υπέπεσε και σε ένα σημαντικό λάθος στο φινάλε. Παρεμπιπτόντως, για να κλείσουμε το κομμάτι της απίστευτης κακοδαιμονίας του ΠΑΟΚ, ο Κατσιβελης τράκαρε πηγαίνοντας για την πρώτη προπόνηση και έτσι μέσα σε πέντε μέρες έγινε το 4ο περιστατικό της μακράς και τρομακτικής λίστας...

Ο κόσμος απολύτως δικαίως είχε προσδοκίες τις οποίες η ίδια η ομάδα δημιούργησε με σωστές, προσεγμένες και on time κινήσεις σε όλα τα επίπεδα. Διότι είδε μια ομάδα απορυθμισμένη επιθετικά και με μεγάλα προβλήματα αμυντικά που προέρχονταν από την έλλειψη μαχητικότητας και πάθους που κατ εξοχήν διέπουν τις ομάδες του Παπαθεοδώρου και αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό τους.

Κάποιοι έλεγαν στο Παλατάκι ότι δεν είδαμε ούτε το 30-40% της ομάδας που εμφανίστηκε στα φιλικά, ωστόσο η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι δεν είδαμε καν το 10% διότι βασικά ήταν μια άλλη ομάδα από αυτή που έβγαλε μάτια επί ένα μήνα σε όποιο τουρνουά κι ανάγκασε προπονητές επιπέδου Τρινκίερι να δηλώνουν ότι ο φετινός ΠΑΟΚ θα πετύχει μεγάλα πράγματα.

Όπως και να ´χει, ο ΠΑΟΚ έπεσε στα βαθιά και πλέον το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά βαρύ για να ανταπεξέλθει χωρίς την επιστροφή των βασικών παικτών του. Ο Ντίλαρντ θα αγωνίζεται με ειδικά γυαλιά, ο Κονιαρης είναι άγνωστο αν θα αγωνιστεί εκτός έδρας απέναντι στη φορμαρισμένη γερμανική Λούντβισμπουργκ πριν ταξιδέψει το επόμενο ΣΚ στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το 15νθήμερο προγραμμα φωτιά κλείνει με τη Γκαζιάντεπσπορ στο Παλατάκι.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα νίκες για να επαναφέρει την ηρεμία του. Να ξαναβρεί τους χαμένους ρόλους του, απόρροια των όσων συνέβησαν κυρίως αυτή την εβδομάδα, και ελπίζοντας σε αποκατάσταση των τραυματιών, να περιμένει σε εκείνο το χρονικό διάστημα, κάπου στο τρίτο δεκαήμερο Οκτωβρίου και την επιστροφή στη δράση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που βρίσκεται σε τελικό στάδιο αποκατάστασης.

Ολα συνηγορούν ότι σε δυο εβδομάδες θα δούμε άλλον ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος όμως είναι φτιαγμένος έτσι που οι νίκες απαιτούνται ακόμα και με μισή ομάδα, έστω κι αν απέναντι του ήταν μια ομάδα χωρίς «βαριά φανέλα» αλλά με πλούσιο ταλέντο και εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Προμηθέας. Η διαβολοβδομάδα πάντως, ολοκληρώθηκε και στον ΠΑΟΚ το πρώτο ζητούμενο είναι να πάει και να μην ξαναέρθει τέτοιο μπαράζ τραυματισμών.

Η ομάδα που διέπρεπε στα φιλικά και άφησε πολλές υποσχέσεις με την επιστροφή όσων βρίσκονται στα πιτς (Κόνιαρης, Ντίλαρντ, Χαραλαμπόπουλος, Μαργαρίτης) μπορεί να δείξει άλλη εικόνα στο παρκέ και να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων.

Διαβάστε ακόμη...