Νέα Τούμπα: Η Dimand και η νομοθετική ρύθμιση σε τρία σημεία

Από metrosport.gr: Το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και τα σημεία που χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις.
Πηγή: metrosport.gr
Νέα Τούμπα: Η Dimand και η νομοθετική ρύθμιση σε τρία σημεία

Η εταιρία που θα αναλάβει όλο το πρότζεκ της νέας Τούμπας ως συντονιστής, είναι η DIMAND η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία λόγω της εμπλοκής της στα πρότζεκτ του Καραϊσκάκη, του ΑEL FC Arena και της Αγια-Σοφιάς της ΑΕΚ.

Σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνει την τελική επιλογή των σχεδίων που θα κατατεθούν από μελετητικές εταιρίες. Επίσης, θα αναλάβει τις επαφές και με την Πολιτεία.

Το πρότζεκτ απαιτεί νομοθετική ρύθμιση σε τρία σημεία. Ποια είναι αυτά:

Tο πρώτο είναι ο αριθμός των θέσεων parking. Βάσει του ισχύοντος νόμου θα πρέπει να γίνουν 3000 θέσεις parking, κάτι όμως που δεν είναι δυνατό να συμβεί στην Τούμπα. Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ ζητά να μειωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός.

Το δεύτερο αφορά στο επιτρεπόμενος ύψος δόμησης στην περιοχή της Τούμπας. Φτάνει τα 27 μέτρα και ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει να ανέβει λίγο πιο πάνω το όριο.

Το τρίτο αφορά σε περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που σε πρότζεκτ γηπέδων στην Αθήνα, όπως του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...