Χαμένος στη μετάφραση ο ΠΑΟΚ...

Από basketplus.gr: Ακόμη απορούν - και απορούμε - οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και οι ουδέτεροι, με την εικόνα που έδειξε η ομάδα τους στο σημερινό ντέρμπι, στο Παλέ.
Πηγή: basketplus.gr
Χαμένος στη μετάφραση ο ΠΑΟΚ...

Τόσο κακός ΠΑΟΚ σε ντέρμπι, ή γενικά σε ματς υψηλού ενδιαφέροντος, είχε καιρό να παρουσιαστεί.

Το χειρότερο είναι ότι όλη αυτή η αρνητική εικόνα λέγεται ότι ήρθε επειδή έλειπε ο Αντώνης Κόνιαρης. Αν έφτασε αυτό το παιδί, που πήρε το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών το καλοκαίρι, μαζί με τον άλλο απόντα, τον Χαραλαμπόπουλο σπίτι τους, να είναι τόσο πολύτιμο σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ώστε να ερχεται μια τόσο βαριά ήττα όταν λείπει, μπράβο του.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία είναι σημαντική. Και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου το ίδιο. Δεν είναι δικαιολογία. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε μέσα θαρρείς και ήταν αλλού. Δεν έπαιξε με πάθος, οι ξένοι ήταν απροετοίμαστοι για μια τέτοια ατμόσφαιρα. Κι αναρωτιέται κανείς - δυο μήνες τι έκαναν, και λέγαμε κι εμείς ότι θα είχε καλύτερη "χημεία", και ότι πήγε καλά στα φιλικά, και ότι έχει βάθος; Δυο μήνες για να παίξουν ένα δύσκολο επίσημο και να είναι για 20 πόντους από τον Άρη του Μπένσον που ήρθε... προχθές; Χάσανε πέντε καλάθια από κάτω, τους έφευγαν οι μπάλες, πέφτανε ο ένας πάνω στον άλλο, σπάσανε τα καλάθια, χάνανε επιθετικά ριμπάουντ από τον... Φλιώνη, αυτό το πράγμα πραγματικά ήταν μια απογοήτευση.

Και πόσο καλά προετοιμασμένος είσαι όταν ξέρεις ότι ο Άρης έχει τον Γιαννάκη, θα έχει και 5000 κόσμο και θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια και θα πρέπει να είσαι έτοιμος. Πώς ήταν ο ΠΑΟΚ, μόνο αυτός ξέρει. Κι αν ήταν, δεν το έδειξε. Διπλή η αποτυχία, τότε.

Χάθηκε στη μετάφραση ο ΠΑΟΚ του Παπαθεοδώρου, που μας εξέθεσε γιατί πιστεύαμε ότι θα δείξει κάτι καλό. Δεν έδειξε τίποτα στο Παλέ. Θα το δείξει στους επόμενους αγώνες, που θα γυρίσουν και οι δύο βασικοί. Αλλά δεν μπορεί να τα περιμένεις όλα από ένα πικ που δεν βγήκε ποτέ, από ατομικές ενέργειες, από ένα σκριν στον Ντίλαρντ, ο οποίος μάλλον έχει υπερεκτιμήσει τις ικανότητες του στην πάσα πίσω απ' τα σκριν, στο ρολ του ψηλού, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο, που είδε ένας έμπειρος μπασκετικός φίλος μας, και μας το είπε και το μεταφέρουμε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω, ορατά, και σε φυσική κατάσταση. Ο Ντίλαρντ ψόφησε (32 λεπτά), ο Λάκι Τζόουνς το ίδιο, τραυματίστηκε κιόλας (γιατί 36 λεπτά; Ο Ντράζεν είναι; Ούτε άμυνα έπαιξε, ούτε έβαζε, πάλεψε σαφώς, αλλά όχι και 36 λεπτά, έχασε λέιαπ μόνος σε προσπάθεια ανατροπής στο τέλος), ο Κρουμπάλι τα έχανε από κάτω, ο Λίνος το ίδιο, ο Κλάσεν δεν πήρε μπάλες, ενώ έχει τεχνική για να τελειώνει φάσεις (είναι άτολμος όμως, απ' ότι φάνηκε απ' τις πολλές προσποιήσεις, αλλά έπαιξε μόνο 15 λεπτά!).

Οι Έλληνες δε βοήθησαν καθόλου, ο Ζάρας πάλεψε, πήρε σουτ, δεν τα έβαλε, είναι η μοίρα του σουτέρ αυτή, ο Τσόχλας έπρεπε να παίξει πιο πολύ ξεκάθαρα, σε δίδυμο με τον Ντίλαρντ (δεν μπορεί να παίζει 16 λεπτά και να μην έχεις πάσα μέσα, ενώ χάθηκαν και 4.5 λεπτά με τον νεαρό Καραμανώλη, που καλά κάνει και τον βάζει, αλλά εδώ έχουμε ντέρμπι, εδώ κερδίζεις και πας ημιτελικό κυπέλλου, το παιδί έχει να παίξει 30 ματς φέτος), ο Μαργαρίτης 14 λεπτά, ο Καρράς 4 λεπτά, ο Τρις 21 λεπτά και δεν έδειξε τίποτα!

Έκανε κάποια ελεύθερα άστοχα, φανερά επηρεασμένος απ' την ατμόσφαιρα, έκανε κάτι δύσκολα ντράιβ, γενικά δεν μας έδειξε αν κατάλαβε τι κάνει εκεί μέσα, πού παίζει, τι θέση είναι, αλλά σαφώς είναι ΕΝΑ ματς και είναι άδικο να τον κρίνουμε απόλυτα. Λέμε ότι σήμερα, απλά, δεν υπήρχε όπως γενικά ο ΠΑΟΚ μπήκε σε ένα Παλέ 5000 κόσμου να κοχλάζει ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ για το τι τον περιμένει.

Και το πλήρωσε. Έχει σαφώς φόντα για κάτι πολύ καλύτερο απ' αυτό, που ήταν μια απογοήτευση, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τόσα προβλήματα! Απορία άλλη, λοιπόν: τόσον καιρό, δεν τους είπε κανείς τίποτα, για το ντέρμπι; Δεν τους είπαν ότι θα παίξουν με μια ομάδα που λόγω του κόσμου πολλαπλασιάζεται η ισχύς της; Οι Αμερικάνοι του Άρη μπήκαν με ψυχολογία, έπαιζαν με πάθος, του ΠΑΟΚ όχι. Ας δούμε, αν θα διορθωθεί η εικόνα αυτή, η αγωνιστική, στους αγώνες πρωταθλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..

Διαβάστε ακόμη...