«Τεράστια πρόκληση για εμάς»

Από inpaok.com : Οι πρωταθλήτριες κοπέλες του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, υποδέχονται σήμερα (4/10) στις 17:00, στο γήπεδο της Τούμπας (δωρεάν είσοδος για όλους), τη Σπάρτα Πράγας για τους «32» του Champions League.
Πηγή: inpaok.com
«Τεράστια πρόκληση για εμάς»

Ο προπονητής των κοριτσιών του Δικέφαλου, ο Αλέξης Τασούλης, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και μίλησε για το σπουδαία ματς με την ομάδα της Τσεχίας, αλλά και τη δουλειά που γίνεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ.

Αρχικά τόνισε: «Εδώ κι έναν μήνα κάνουμε σκάουτινγκ για τις Τσέχες. Η Σπάρτα Πράγας είναι μία από τις 15 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Για εμάς κι εδώ που φτάσαμε είναι τεράστια επιτυχία. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά η πρόκληση είναι μεγάλη».

Για το επίπεδο της σημερινής αντιπάλου του ΠΑΟΚ: «Στην Τσεχία η Σπάρτα και η Σλάβια έχουν επαγγελματικές ομάδες στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έχουν ξένες παίκτριες και γενικά άλλο επίπεδο. Την ίδια στιγμή εμείς είμαστε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τα κορίτσια δουλεύουν επαγγελματικά, αλλά πληρώνονται ερασιτεχνικά».

Για την προσπάθεια της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Τα κορίτσια είναι από τις 9 Ιουλίου στα γήπεδα, κάνουν πολλές θυσίες, είναι το πιο ιστορικό παιχνίδι που έχουμε παίξει. Περιμένουμε το ματς πως και πως».

Για αυτά που θα δούμε φέτος από την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Αυτό που προσπαθούμε να αλλάξουμε τώρα στη γυναικεία ομάδα είναι τα κομμάτια της φυσικής κατάστασης. Να βρούμε το τέμπο καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι στην ταχυδύναμη. Έχουμε προγραμματισμό για τη δουλειά στη φυσική κατάσταση, ενώ σημαντικό είναι να βελτιωθούμε και στη νοοτροπία μας, να σκεφτόμαστε γρήγορα».

Για το σημερινό παιχνίδι: «Κατά διαστήματα θα πιέσουμε κι εμείς τον αντίπαλο, να κερδίσουμε μπάλες ψηλά και να επιτεθούμε. Θα πρέπει να είναι κοντά οι γραμμές μας για να μη δώσουμε χώρο στη Σπάρτα».

Για τον ανταγωνισμό που θα έχει ο ΠΑΟΚ εντός Ελλάδας φέτος: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξοδεύουν χρήματα και δουλεύουν επαγγελματικά, όπως η Καρδίτσα για παράδειγμα. Για να συνεχίσουμε να είμαστε το αφεντικό στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να ανεβάσουμε λίγο τα οργανωτικά στάνταρ μας».

Διαβάστε ακόμη...