Αντιμέτωπος με τη δυστοκία του

Από paok24.com: Μετά από 6... στροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις έναν πόντο μακριά από την κορυφή, έχει αδικήσει τον εαυτό του.
Πηγή: paok24.com
Αντιμέτωπος με τη δυστοκία του

Ο «Δικέφαλος» δεν έχει εκμεταλλευτεί το αρκετά βατό πρόγραμμα που είχε στο ξεκίνημα της Super League Σουρωτή, με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις να είναι αυτές που τον «πληγώνουν» για την ώρα.

Ένα από τα προβλήματα στα οποία δεν έχει καταφέρει να βρει μέχρι στιγμής λύση ο ΠΑΟΚ, είναι αυτό της έλλειψης αποτελεσματικότητας όσον αφορά στο σκοράρισμα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στην πρώτη θέση στη στατιστική κατηγορία των τελικών προσπαθειών, μετρώντας μέχρι τώρα 79, αφήνοντας την ΑΕΚ (75) και τον Ολυμπιακό (72) στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, έχοντας σκοράρει μέχρι στιγμής μόλις 6 γκολ, βρίσκουν δίχτυα ανά 13,16 τελικές προσπάθειες, σε ένα απογοητευτικό ποσοστό, το οποίο αναμφισβήτητα είναι μία εξήγηση για χαμένους βαθμούς.

Για τον ΠΑΟΚ αυτή η δυστοκία αποτελεί ένα ντεζαβού του αντίστοιχου προβλήματος που αντιμετώπιζε και την περσινή χρονιά, όταν στο πρώτο εξάμηνο, τότε με κύριο αίτιο την αδυναμία των επιθετικών του, δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και πάλι τις πάρα πολλές φάσεις που δημιουργούσε για γκολ, με τον Πρίγιοβιτς στο δεύτερο εξάμηνο να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Εκτός από την υστέρηση στην αποτελεσματικότητα ο ΠΑΟΚ μετά από 6 αγωνιστικές είναι πρώτος στα κλεψίματα με 148, βρίσκεται στη 2η θέση στις ασίστ, έχοντας 6, με την ΑΕΚ να μετράει μία παραπάνω, είναι δεύτερος στα γεμίσματα με 53/162, πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει 55/176 και δεύτερος στις πάσες με 507, πίσω από τους «ερυθρόλευκους» που μετρούν 529.

Η δυστοκία του «Δικεφάλου» είναι ένας «πονοκέφαλος» για τον Λουτσέσκου, στον οποίο αν καταφέρει να βρει λύση μαζί με τους παίκτες του θα καρπωθεί την αποτελεσματικότητα που τόσο πολύ έχει ανάγκη σε ένα διάστημα που προσπαθεί να δέσει ως ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...