Πολλά καρβέλια ακόμα...

Από sdna.gr: Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι ήταν αυτό στο ΑΕΛ FC Arena, πολύ χρήσιμο και διδακτικό. Ελπίζω όχι μόνο για το κείμενο που διαβάζετε, αλλά για συμπεράσματα βαρύτερης αξίας, σε γραφεία με πολύ σημαντικότερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τον ΠΑΟΚ, απ' αυτό που ακουμπά το λάπτοπ μου... Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς.
Πηγή: sdna.gr
Πολλά καρβέλια ακόμα...

Αφήνοντας στην άκρη την ισοφάριση και κάμποσο πριν έρθει αυτή, αναρωτιόμουν, με την προοπτική πως θα έληγε με 0-1 το ματς, "για πόσο ακόμα θα αρκεί αυτό;". Ότι και να νικούσε ο ΠΑΟΚ, τα μάτια μας συνέχισαν να πονούν πολύ.

Έφταιξε αρκετά το άθλιο αυτό χωράφι που παίχθηκε ο αγώνας. Τέτοιο βοσκοτόπι ήταν οι Ζωσιμάδες, μόνο μετά από βροχή, όχι στεγνοί. Έφταιξε που ο διαιτητής ήταν βλαπτικός για το σπορ. Έκοβε εκεί που δεν έπρεπε το ρυθμό, "έτρωγε" όλες τις βουτιές από όπου κι αν προέρχονταν, "έχανε φάσεις", ήταν τραγικός και δίχως σταθερό κανόνα στον πειθαρχικό έλεγχο, έσπρωξε τα δρεπάνια ενός ποδοσφαιρικού "χωριού" που υιοθέτησε ως αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία η ΑΕΛ και καταδίκασε εκείνους (όσους) προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Πιο πολύ από όλα όμως έφταιξε που στον κάμπο εμφανίστηκε ένας ΠΑΟΚ αδικαιολόγητα μπλαζέ, που έδειχνε σε κάθε του κίνηση πως επιθυμούσε να νικήσει αραδιάζοντας τα... ακριβά του συμβόλαια. Ένας ΠΑΟΚ άνευρος και ψηλομύτης, που σα να πίστευε πως η νίκη θα έρθει "επί τη εμφανίσει" του, όπως συμβαίνει και με τα χαρτονομίσματα. Που οι περισσότεροι... σταρ του, "φώναζαν" με την έλλειψη συγκέντρωσης και την απάθειά τους, ότι οι παρακατιανοί αντίπαλοί τους μοιάζουν στα μάτια τους "λίγοι" για να τους απειλήσουν. Ότι ο διαιτητής στην τελική, οφείλει να τους σεβαστεί κι ότι θα τους χαριστεί ακόμη ένα εύκολο, παχυλό μεροκάματο.

Και συμπληρώθηκε αυτή η ευθύνη, από την εξίσου βαριά, του προπονητή τους, που φοβικά και μίζερα στο δεύτερο μέρος, αποφάσισε να... σβήσει το ματς, αντί να επιτεθεί και να πνίξει την πιο βέβαιη για συμμετοχή ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League, με σκορ μόλις 1-0 υπέρ του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφαγε πολύ ώρα τις προάλλες να μας εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στον "αμυντικά προσανατολισμένο" και τον "οργανωμένο" τρόπο παιχνιδιού. Ωραία τα λέει. Δεν τα κάνει και πράξη το ίδιο πετυχημένα ως τώρα όμως. Για να ανεβάσει η ομάδα την αυτοπεποίθησή της, πρέπει πρώτα να πιστέψει έμπρακτα ο προπονητής της. Κι όχι να πάει να... κλειδώσει ματς με την ουραγό στο 0-1 απ' το 50'...

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ψωμιά ακόμα για να πηγαίνει έστω και στην έδρα της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος, να παρακάμπτει αγωνιστικούς χώρους και κακούς διαιτητές, να σπάει άμυνες και να ξεπερνά συμπεριφορές σαλτιμπάγκων, όπως ο... πτύων ποδοσφαιριστές, διασκεδαστικός δικηγόρος πολλών κατηγορουμένων για θλιβερές και ειδεχθείς υποθέσεις, μεγαλομέτοχος και αποχωρών κάθε Τετάρη και Παρασκευή, Αλέξιος Κούγιας.

Μέχρι να τα φάει αυτά τα καρβέλια ο ΠΑΟΚ, θα περιφέρει... αφύλακτα τα πλούτη του, εύκαιρα για λεηλασίες.

Διαβάστε ακόμη...