Η μετάθεση του Τσίμιροτ στο «6» έχει θετικό πρόσημο

Από metrosport.gr: Η ανασυγκρότηση της ανασταλτικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ οφείλεται σε πολλές παραμέτρους και ο Βόσνιος είναι μέσα σε αυτές.
Πηγή: metrosport.gr
Η μετάθεση του Τσίμιροτ στο «6» έχει θετικό πρόσημο

Η ανασυγκρότηση της ανασταλτικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολλές ώρες προπονήσεων που έχουν αφιερώσει ο Λουτσέσκου, οι συνεργάτες του και οι παίκτες. Ωστόσο, υπάρχου και κάποιες άλλες κινήσεις που βοηθούν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία από αυτές η αλλαγή ρόλου του Γκόικο Τσίμιροτ στον οποίο ο 48χρονος τεχνικός έχει βρει έναν «κόφτη» που κάνει σωστά και την πρώτη πάσα προς την επίθεση. Ο Βόσνιος έχει απελευθερωθεί από το βάρος του να «χτίσει» εκείνος επιθέσεις (έχει αναλάβει ο Μαουρίσιο αυτό τον ρόλο και έχει και την ικανότητα να παίξει Box to box) και περιορίζεται στο να καλύπτει ρόλους, να ντουμπλάρει στα μαρκαρίσματα και να κινείται ακατάπαυστα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Παράλληλα έχει και πετυχημένα γεμίσματα όπως αποδείχθηκε στις φάσεις των γκολ με Παναιτωλικό και Γιάννινα. Τον ρόλο του κόφτη ο 25χρονος μέσος τον πήρε για πρώτη φορά στα μέσα του δευτέρου μέρους του αγώνα με τον Παναιτωλικό όταν αποχώρησε με αλλαγή ο Κάτσε, άρεσε στον Λουτσέσκου και τον καθιέρωσε σ' αυτόν όπως αποδείχθηκε στα επόμενα ματς με Λεβαδειακό και ΠΑΣ.

Ο «Τσίμι» είναι πολύ καλός αθλητής είναι όμως και πιο αποτελεσματικός στο κουβάλημα μπάλας και στην πρώτη πάσα σε σχέση με τον Κάνιας. Και δείχνει να «δένει» πολύ καλά με τον Μαουρίσιο.

Διαβάστε ακόμη...