Είναι… «γάτα» ο Ράζβαν Λουτσέσκου!

Από inpaok.com: Είναι... «γάτα» ο Ράζβαν Λουτσέσκου!
Πηγή: inpaok.com
Είναι… «γάτα» ο Ράζβαν Λουτσέσκου!

Τεράστιο βάρος στον τομέα της διαχείρισης του υλικού που έχει στη διάθεση του, αποδεικνύεται ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία πολλών ικανών παικτών στο ρόστερ (σχεδόν 30), δεν είναι μια εύκολη υπόθεση με δεδομένο ότι όλοι θέλουν να αγωνίζονται και να προσφέρουν στην ομάδα.

Το πρόβλημα της διαχείρισης διογκώνεται καθώς το ζήτημα πλέον δεν είναι ποιους θα επιλέξει η τεχνική ηγεσία για να αγωνιστούν αλλά και ποιους θα συμπεριλάβει στην αποστολή.

Ο Χοσέ Κάνιας για παράδειγμα, πέρσι αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η τεχνική ηγεσία τον άφησε εκτός αποστολής προτιμώντας να συμπεριλάβει σε αυτή τους Μαουρίσιο, Τσίμιροτ και Σάχοφ.

Ο Λουτσέκσου αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εύκολο για κανένα «φτασμένο» παίκτη να μένει εκτός 11αδας ή ακόμα και εκτός αποστολής.

Γνωρίζει επίσης ότι οι υποχρεώσεις του προπονητή, δεν ολοκληρώνονται με το τέλος της προπόνησης όπως επίσης ότι οι παίκτες είναι ξεχωριστές προσωπικότητες που χρειάζεται διαχείριση εντός κι εκτός γηπέδου.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ανοίξει ένα ξεχωριστό κύκλο συζητήσεων με όλους τους παίκτες σε μια προσπάθεια να αναλύσει το σκεπτικό του για το ποδόσφαιρο και τον τρόπο που εφαρμόζει τις αντιλήψεις του στον ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, προσωπικές επαφές με τους περισσότερους παίκτες συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα τους και τις απόψεις τους, με στόχο να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό κλίμα που θα ενεργοποιήσει το ομαδικό πνεύμα και θα πνίξει το «εγώ».

Πρόθεση του προπονητή του ΠΑΟΚ είναι να καταστήσει σαφές ότι οι επιλογές του έχουν σχέση αποκλειστικά και μόνο με την υλοποίηση των στόχων της ομάδας και γίνονται με δίκαια κριτήρια. Ο Λουτσέσκου είναι ξεκάθαρο ότι θα δώσει σε όλους το χρόνο συμμετοχής και που δικαιούνται και αξίζουν σύμφωνα με την εικόνα τους στις προπονήσεις και τους αγώνες και την συμπεριφορά τους στις δραστηριότητες της ομάδας.

Ο τρόπος διαχείρισης που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός, αποδίδει καρπούς καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της ομάδας είναι εξαιρετικό.

Πρωταθλητισμό κάνει η ομάδα που καταφέρνει να έχει ικανοποιημένους όλους τους παίκτες της και κυρίως όσους δεν αγωνίζονται πολύ, είναι η άποψη που έχει για το ποδόσφαιρο ο Λουτσέκσου και εξαντλεί κάθε περιθώριο που έχει στη διάθεση τους για να φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...