Μεγάλη (και πάλι) η αστοχία του ΠΑΟΚ!

Από paok24.com : Με ένα γκολ σε 14,4 τελικές προσπάθειες δεν μπορείς να πας για μεγάλα πράγματα
Πηγή: paok24.com
Μεγάλη (και πάλι) η αστοχία του ΠΑΟΚ!

Την περσινή σεζόν, είχε φθάσει ο ΠΑΟΚ σε ένα τραγικό σημείο αστοχίας, να χρειάζεται 16 τελικές ώστε να πετύχει ένα γκολ! Ήταν εκεί κοντά στο Δεκέμβριο, όπου η ομάδα του ΠΑΟΚ έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, παρήγαγε φάσεις, αλλά δεν είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και έτσι έχανε βαθμούς.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε σε μεγάλο βαθμό με την απόκτηση του Πρίγιοβιτς, αλλά και του Ενρίκε, δύο αποτελεσματικών παικτών στην τελική προσπάθεια.

Φέτος και μέχρι τώρα σχολιάζεται ότι ο ΠΑΟΚ αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα, έχει κατοχή, δημιουργεί τις περισσότερες φάσεις από κάθε άλλη ομάδα, αλλά... Με την ευστοχία τι γίνεται; Εκεί σαφώς υπάρχει πρόβλημα. Προχθές με τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε 16 τελικές για να «βρει» ένα γκολ. Και στα περασμένα ματς κάτι ανάλογο συνέβη.

Τελικά σε πέντε αγωνιστικές, ο Δικέφαλος έχει φθάσει σε 72 τελικές (τις περισσότερες στο πρωτάθλημα) αλλά έχει μόλις πέντε γκολ! Αυτό σημαίνει ότι κατά Μέσο Όρο η ομάδα πρέπει να φτιάξει 14,4 τελικές ώστε να βάλει το... ρημάδι το γκολ που θα δώσει νίκη ή αέρα νίκες σε ένα παιχνίδι.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί, γιατί με τέτοια αστοχία... δεν μπορείς να διεκδικήσεις μεγάλους στόχους.

Η ΑΕΚ για παράδειγμα αυτή τη στιγμή χρειάζεται εφτά τελικές για να βάλει ένα γκολ! Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο άστοχος στο πρωτάθλημα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις!

Η ποιότητα στην επίθεση δεν λείπει και μάλλον είναι θέμα χρόνου να μπαίνει πιο εύκολα το πρώτο (που είναι και το πιο σημαντικό) ώστε στην πορεία να ανοίξει η ομάδα για να έρχονται και τα άλλα τέρματα...

Διαβάστε ακόμη...