Μάχη για την παράσταση της ΕΠΟ κατά των 22 πρώην!

Από sdna.gr : Το ελληνικό δημόσιο αποβλήθηκε από πολιτική αγωγή στη δίκη για την «κάρτα υγείας», όμως έγινε δεκτή η παράσταση της ΕΠΟ κατά των πρώην μελών της! Ποιες οι επόμενες κινήσεις των κατηγορουμένων.
Πηγή: sdna.gr
Μάχη για την παράσταση της ΕΠΟ κατά των 22 πρώην!

Ξεκίνησε την Τρίτη (26/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 22 πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία με αφορμή το περίφημο σκάνδαλο με την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή», το οποίο φέρεται να ζημίωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την ομοσπονδία και είχε αποτελέσει πέρσι την αιτία να «πέσει» η διοίκησή της.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν οι τέσσερις τελευταίοι αιρετοί πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής και Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ., Τοπολιάτης, Χατζηαποστόλου, Καραμελίδης, Προύντζος, Μαζαράκης, Φύριος, Φωτίου, Ανασόπουλος, Σιγάλας, Παπαδόπουλος, Δεσύλας, Καλύβας, Οικονομίδης, Σταθόπουλος, Μάντζιος, Σάββας, Σιντώρης και Καλογιάννης.

Η μέρα αναλώθηκε στα δύο αιτήματα για παράσταση πολιτικής αγωγής: Το ένα από το ελληνικό δημόσιο που θεωρεί ότι ζημιώθηκε και αξίωνε αποζημιώσεις και το άλλο από την ίδια την ΕΠΟ (με απόφαση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης») που στρέφεται εναντίον των πρώην συμβούλων της ομοσπονδίας για την ζημία που υπέστη στα ταμεία της.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έδωσαν μεγάλη μάχη για να αποβληθούν τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και ο δικηγόρος που είχε εξουσιοδοτήσει η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ για να παραστεί ως πολιτική αγωγή.

Το δικαστήριο υιοθέτησε εν τέλει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στο σύνολό της: Αρχικά, το ελληνικό δημόσιο αποβλήθηκε από την διαδικασία καθώς κρίθηκε ότι δεν ζημιώθηκε.

Εν συνεχεία, και προς απογοήτευση των 22 κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής της ΕΠΟ!

Το βασικό επιχείρημα της πλευράς των κατηγορουμένων ήταν πως η εξουσιοδότηση για να παραστεί η ΕΠΟ ως πολιτική αγωγή, είχε δοθεί από την Προσωρινή Διοίκηση του Γιάννη Δρόσου, την ώρα που υπάρχει πλέον νέα αιρετή διοίκηση που δεν έχει δώσει τέτοια εξουσιοδότηση.

Η άποψη του εισαγγελέα της έδρας, όμως, ήταν πως η εντολή της ΠΔΕ παραμένει ισχυρή και πως δεν απαιτείται καν νέα δήλωση από την διοίκηση Γραμμένου.

Το θέμα, ωστόσο, δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ, καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται να δώσουν νέα μάχη ώστε στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας να μην έχουν εναντίον τους τους δικηγόρους που εξουσιοδότησε η ΠΔΕ της ΕΠΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξουν να κινητοποιήσουν ικανό αριθμό Ενώσεων, ώστε να συγκληθεί στην ομοσπονδία έκτακτη Γενική Συνέλευση! Και μέσω αυτής, να παρθεί νέα απόφαση για να αποσύρει η ΕΠΟ την παράσταση πολιτικής αγωγής!

Αν συγκληθεί η έκτακτη Γ.Σ., θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η πλειοψηφία των ΕΠΣ αποφασίσει τελικά να αφαιρέσει ένα μεγάλο βάρος από τους κατηγορούμενους. Κάτι που επί της ουσίας θα σημαίνει πως θα πάνε κόντρα στις αποφάσεις της «Επιτροπής Εξομάλυνσης» που είχε διορίσει η FIFA...

Η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (28/9).

Διαβάστε ακόμη...