«Η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα»

Από thessports: Το ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την… άμυνα ανέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου», Νίκος Αλαβάντας.
Πηγή: thessports.gr
«Η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ArenaPress» μεταξύ άλλων είπε:

«Την χρονιά που παίξαμε με την Μπάγερν Μονάχου είχαμε 11 σερί παιχνίδια με μηδέν στην άμυνα και έλεγα στους συμπαίκτες μου “βάλτε ένα γκολ να κερδίσουμε”. Η καλή άμυνα δίνει σιγουριά. Λες, ότι δεν τρώω γκολ και εάν βάλω ένα θα κερδίσω. Αυτή την συνταγή ακολούθησε και ο Ότο Ρεχάγκελ και πήραμε το Euro. Την ίδια φιλοσοφία είχε και ο Φερνάντο Σάντος και πήρε και αυτός Euro.

Η άμυνα δίνει τίτλους και πρωταθλήματα. Και το 1985 στην άμυνα ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Είχαμε εξαιρετική φυσική κατάσταση και παίρναμε τα ματς μετά το 80’. Φέτος έχει βελτιωθεί αρκετά η άμυνα. Βέβαια, ακόμα δεν παίξαμε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να γίνει το κρας-τεστ της άμυνας. Ο Σαμπράνο, πάντως, θα την κάνει ακόμα καλύτερη.

Φαίνεται, ότι είναι γρήγορος και έμπειρος. Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο υλικό της τελευταίας 20ετίας, αλλά ακόμα δεν έχει δέσει απόλυτα ως σύνολο. Ο Βαρέλα ήταν λίγο βαρύς πέρυσι, αλλά φέτος βελτιώθηκε, ενώ ο Μάτος είναι ο καλύτερης παίκτης αμυντικά και επιθετικά. Απ’ότι διέκρινα βοηθούν περισσότερο φέτος στην άμυνα οι μέσοι. Σταματάει η επίθεση του αντιπάλου στο κέντρο, δεν μπορεί να περάσει εύκολα καμιά ομάδα προς την περιοχή μας. Οι κεντρώοι του ΠΑΟΚ φέτος είναι τρεχαντήρια. Πιστεύω, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα» τόνισε ο Αλαβάντας.

Διαβάστε ακόμη...