Απελευθερωμένος και δημιουργικός

Από paok24.com: Ανεβαίνει και ο Γκόικο Τσίμιροτ που στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι πιο ουσιαστικός
Πηγή: paok24.com
Απελευθερωμένος και δημιουργικός

Το καλοκαίρι το όνομα του «έπαιζε» συχνά-πυκνά σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούσαν κυρίως γερμανικές ομάδες, αλλά δεν προέκυψε κάτι επί της ουσίας, με τον Γκόικο Τσίμιροτ, να παραμένει στον ΠΑΟΚ.
Ένα από τα βασικά ζητήματα του Βόσνιου, μετά την περσινή του σεζόν, ήταν εκείνο το... μηδενικό στη στατιστική, δίπλα από τα γκολ και τις ασίστ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο άλλωστε, οι κεντρικοί χαφ, πρέπει να κάνουν σχεδόν όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο και οι δύο πιο βασικές, έλειπαν από το ρεπερτόριό του.

Παρότι είμαστε ακόμα στην αρχή, αυτό έχει αλλάξει για τον Τσίμιροτ. Ο Βόσνιος έχει ήδη ένα γκολ (εκείνο το εξαιρετικό σουτ στο 2-0 επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ στην Τούμπα) καθώς και δύο ασίστ. Μία στο 3-1 επί της Έστερσουντ στην Τούμπα, με την κεφαλιά του Μάτος που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και μία, στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, που είχε σημαδέψει το κεφάλι του Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος είχε χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Χθες, το γκολ της νίκης, ξεκίνησε πάλι από αυτόν, αφού έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον Μάτος και αυτός με το κεφάλι, βρήκε τον Πρίγιοβιτς που σκόραρε και έδωσε άλλους τρεις βαθμούς.

Χθες, ο Τσίμιροτ σαν καθαρός αμυντικός χαφ, δίπλα στον Μαουρίτσιο, ήταν πιο απελευθερωμένος και ίσως σε παιχνίδια, όπως το χθεσινό μέσα στην Τούμπα, ο συγκεκριμένος ρόλος να του ταιριάζει περισσότερο. Τουλάχιστον, αυτό έδειξε χθες.

Το γεγονός ότι τέλη Σεπτεμβρίου, μετράει ήδη ένα γκολ και δύο ασίστ, είναι σημαντικό, το θέμα είναι να βάλει ακόμα περισσότερη δημιουργία στο παιχνίδι του. Κάτι που είναι απαραίτητο, αν θέλει το επόμενο μεταγραφικό... σενάριο να μη μείνει εκεί.

Διαβάστε ακόμη...