Δοκιμές επί δοκιμών...

Από novasports.gr: Η παρουσία πληθώρας καλών ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό μιας ομάδας είναι ευχή μεν αλλά και ... κατάρα για έναν τεχνικό.
Πηγή: novasports.gr
Δοκιμές επί δοκιμών...

Ποιός δε θέλει 22-25 ισοδύναμους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του που θα του κάνουν τη ... ζωή πιο εύκολη για να μπορεί να καταρτίζει με άνεση μια εξαιρετική ενδεκάδα έχοντας ισάξιους αντικαταστάτες στον πάγκο, έτοιμους ανά πάσα στιγμή να μπουν στον αγώνα δίχως να διαταράσσεται η εικόνα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα ... Από την άλλη όμως, όταν έρχεται η ώρα της επιλογής για τη 18άδα κάθε αγώνα, η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Πολλώ δε περισσότερο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που καλείται να διαχειριστεί ένα από τα πλέον «γεμάτα» ρόστερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και μάλιστα με αριθμό παικτών που αγγίζει – αν δεν ξεπερνάει – τους τριάντα ποδοσφαιριστές και μάλιστα δίχως τη «διέξοδο» της συμμετοχής στην Ευρώπη, όπου θα έδινε – τουλάχιστον – έξι επιπλέον αναμετρήσεις, μαζί και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αρκετών εξ αυτών.

Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός, μέσα από την τακτική που δούλεψε στις προπονήσεις που ακολούθησαν δοκίμασε διάφορα πρόσωπα στο σταθερό σχήμα του 4-2-3-1, σε όλες τις γραμμές. Με τον Δεληγιαννίδη στο αριστερό άκρο, με Κάτσε ως παρτενέρ του Μαουρίτσιο, με Πέλκα, και Λημνιό μεσοεπιθετικά και πολλές παραλλαγές, προκειμένου να καταλήξει στο πλέον κατάλληλο σχήμα για τον δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που παραδοσιακά συνιστά σκληροτράχηλο αντίπαλο. Ωστόσο, η ανακοίνωση της αποστολής επιφύλασσε εκπλήξεις καθώς πέραν των αναμενόμενων απουσιών Γλύκος, Μυστακίδης, Μπρκιτς, Λεβέκ, Κρέσπο, Κάμπος, από την τελική επιλογή έμειναν έξω – μεταξύ άλλων – και οι Δεληγιαννίδης, Κάτσε, Κάνιας. Τη λογική αυτών πιθανόν να εξηγήσει ο Ρουμάνος τεχνικός μετά τον αγώνα με τους Ηπειρώτες.

Δεν είναι μυστικό πως όπως συνέβη με την Λεβαδειακό, την Κέρκυρα, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ θα δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πολυπρόσωπη και συμπαγή άμυνα, αξιοποιώντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Με τον ίδιο ικανότατο και πολύπειρο τεχνικό στον πάγκο της η ομάδα των Ιωαννίνων ξέρει τί ζητάει σε κάθε αναμέτρηση και πως θα το διεκδικήσει. Κρίνοντας κι από τους ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός, ο «Δικεφάλος» θα γεμίσει τον σχηματισμό του με τους Ρέι στην εστία και Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς στην άμυνα, από δεξιά προς τ' αριστερά. Τσίμιροτ και Μαουρίτσιο θα βρίσκονται στη δυάδα των αμυντικών χαφ. Μεσοεπιθετικά ο Βιεϊρίνια προβάρει φανέλα βασικού έχοντας στην ίδια ευθεία μαζί του τον Ελ Καντουρί – πίσω από τον πλέον προωθημένο συμπαίκτη του που θα είναι ο Πρίγιοβιτς – κι αριστερά έναν εκ των Λημνιού – Μακ.

Γίνεται αντιληπτό πως πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να προσδώσει τη μεγαλύτερη δυνατή επιθετικότητα προκειμένου να λύσει από νωρίς τον ... γόρδιο δεσμό του γκολ και να δώσει άλλο χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Οι οριστικές απαντήσεις για το αρχικό σχήμα θα δοθούν, περί τη μια ώρα πριν από τη σέντρα με την επίσημη ανακοίνωση της ενδεκάδας από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...