Λημνιός: Wonderkid εν έτη 2017!

Από gazzetta.gr: Ο Δημήτρης Λημνιός είναι ένας ακόμη Έλληνας ποδοσφαιριστής, που πριν καν κλείσει το 20ο έτος της ηλικίας του, μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα τεράστιο ταλέντο και πλέον πρέπει όλο αυτό το θόρυβο γύρω από το όνομά του να το διαχειριστεί σωστά και να το μετατρέψει σε κάτι θετικό για τον ίδιο πρώτα απ' όλα και για κανέναν άλλον.
Πηγή: gazzetta.gr
Λημνιός: Wonderkid εν έτη 2017!

Για τον ΠΑΟΚ, πραγματικά, μοιάζει να είναι ο ποδοσφαιριστής γύρω από τον οποίο μπορούν να στηθούν πολλά πράγματα, να «πιάσει τόπο» η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, που έμαθε για ένα 19χρονο παιδί από το Βόλο, διεθνή (μ' όλες τις μικρές Εθνικής ομάδες), πείστηκε και «έσκασε» 800.000 ευρώ στον Ατρόμητο.

Ο Λημνιός που μπορεί να (μας) συστήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν πριν λίγες εβδομάδες εκτός Τούμπας! Θα έφευγε κι αυτός δανεικός. Γιατί στο μυαλό των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε σφηνωθεί η ιδέα της παραχώρησης του. Βλέπετε, είχε γυρίσει (δανεικός από τη Ζενίτ) ο Ρόμπερτ Μακ, στην ομάδα υπήρχαν ο Τζάλμα Κάμπος και ο Πέδρο Ενρίκε, ενώ ακόμη «ψηνόταν» η απόκτηση-επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια. Προσθέστε και το όνομα του Γιάννη Μυστακίδη για να αντιληφθείτε το μέγεθος της πληρότητας που εμφάνιζε ο «Δικέφαλος» στους λεγόμενους winger, τους παίκτες που παίζουν στα «φτερά» μιας ομάδας.

Το ότι στην Τούμπα δεν πίστεψαν στο Βολιώτη μεσοεπιθετικό, από την στιγμή που έφυγε ο Βλάνταν Ιβιτς, φάνηκε ξεκάθαρα στο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδίας. Εκεί, ο Στανόγεβιτς του έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες, ο μικρός από το άγχος και την πίεση να αποδείξει άρχισε να τραυματίζεται, να χάνει προπονήσεις, γι' αυτό και μια μέρα ο Λούμπος Μίχελ όταν η κουβέντα πήγε στους δανεικούς συμπεριέλαβε και το όνομά του στη λίστα! Μάλιστα, ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής, τότε, ήταν σχεδόν απόλυτος πως το καλύτερο για τον Λημνιό «είναι να φύγει να πάει να πάρει χρόνο σε κάποια ομάδα».

Μα, για καθίστε ένα λεπτό. Πριν ελάχιστους μήνες ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης είχαν πληρώσει πάνω από 800.000 ευρώ στον Ατρόμητο για να τον αποκτήσουν. Σωστά; Ναι, σωστά... Και τώρα θα τον έδιναν τόσο εύκολα δανεικό; Κι όμως, ναι, θα τον έδιναν πολύ εύκολα, αν δεν άλλαζαν τα δεδομένα και δεν αποχωρούσε ο Στανόγεβιτς από την τεχνική ηγεσία και δεν «πλήρωνε τη νύφη» ο Πέδρο Ενρίκε στο τέλος.

Ο Ίβιτς, που γνώριζε τον ποδοσφαιριστή από την εποχή που ήταν αντίπαλος του στις ακαδημίες, έβαλε την υπογραφή του θέλοντας να πείσει τον Σαββίδη για αυτή την επένδυση και η μεταγραφή του έγινε χωρίς την εμπλοκή του Μίχελ, αν αυτό λέει κάτι. Όμως, για ένα παράξενο λόγο οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, Έλληνες μπήκαν αυτό το καλοκαίρι στο στόχαστρο, άρχισαν να ψάχνουν και να ψάχνονται οι ομάδες, ανάμεσα τους ήταν λογικό να υπάρχει συζήτηση και για το Λημνιό, ο οποίος έχει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά εξ ου και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, πριν προλάβει ο ΠΑΟΚ, που επίσης για πάρτη του «έστρωνε χαλί» με χιλιάδες ευρώ στα πόδια του.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία κι ο ερχομός του Ραζβάν Λουτσέσκου, έβαλε ένα «φρένο» στα περί αποχώρησης, όχι μόνο του Δημήτρη Λημνιού, αλλά και του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, ο οποίος θυμάμαι πολύ καλά να λέει το καλοκαίρι στο gazzetta.gr, πόση αγωνία είχε για το αν θα έμενε ή όχι στην ομάδα, παρότι αυτόν είναι αλήθεια ο Στανόγεβιτς του έδωσε περισσότερο χρόνο. Όμως, και πάλι δεν ήταν σίγουρος 100% πως δε θα έφευγε να πάει κάπου δανεικός, απλά και μόνο για να υπάρχει «ελεύθερος χώρος» στο ρόστερ. Αυτό που φάνηκε στο χορτάρι είναι πως από τον τωρινό Λέοβατς και τον μόνιμα τραυματία Λεβέκ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.

Στο ποδόσφαιρο, ευτυχώς, υπάρχουν στιγμές, μικρές λεπτομέρειες, που αλλάζουν τις ισορροπίες και τα δεδομένα. Ο Λημνιός δεν έφυγε δανεικός, όποτε μπήκε να παίξει, φώναξε «παρών», δείχνει ικανός να παλέψει και να κερδίσει ακόμη περισσότερο χρόνο, μαζί με την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου.

Είναι καλό να υπάρχουν τέτοιου είδους προβληματισμοί στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιδιά δεν εξέθεσαν κανέναν Στανόγεβιτς, κανέναν Μίχελ, κανέναν Λουτσέσκου. Μπήκαν στο γήπεδο με σωστή νοοτροπία, «ο προπονητής μου είπε να μπω και να χαρώ το παιχνίδι» παραδέχθηκε ο Δεληγιαννίδης, και έδειξαν στον Ρουμάνο τεχνικό, ότι δικαιούνται να πάρουν κάποιες ευκαιρίες. Θα είναι αυτή την Κυριακή; Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη; Πάντως, το καμπανάκι το χτύπησαν και αυτό είναι το σημαντικότερο

Διαβάστε ακόμη...