Αυτούς αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ!

Από paok24: Επί γερμανικού εδάφους βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει μέρος στο φιλικό τουρνουά “Expert Jakob Cup” που θα διεξαχθεί στην πόλη Mπαϊρόιτ.
Πηγή: paok24.com
Αυτούς αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ!

 Σήμερα το βράδυ (20:30) ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την Brose Bamberg, η οποία κατέκτησε πέρσι το νταμπλ στη Γερμανία και έχει στεφθεί πρωταθλήτρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Πριν από λίγο, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέλυσε το ρόστερ της γερμανικής ομάδας, αναφέροντας: "Στο ρόστερ της Brose Bamberg δεσπόζει το όνομα του Νίκου Ζήση, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2015 και πριν από μερικούς μήνες επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Στον πάγκο βρίσκεται ο Andrea Trinchieri, που πέρασε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος (2013-2014) και κοουτσάρει τους Γερμανούς από το 2014. Ο Ιταλός προπονητής θα συμπληρώσει πέντε χρόνια παρουσίας στην Brose Bamberg αν ολοκληρώσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι του 2019.

Το ρόστερ της ομάδας έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, καθώς αρκετοί από τους παίκτες που βασίστηκε η Brose Bamberg στην περσινή της πορεία σε Γερμανία και Euroleague αποχώρησαν για άλλες πολιτείες. Πιο συγκεκριμένα, οι Daniel Theis και Darius Miller θα συνεχίσουν στο NBA για τους Boston Celtics και τους New Orleans Pelicans αντίστοιχα, ενώ οι Nicolo Melli (Fenerbahce), Fabien Causer (Real Madrid) και Janis Strelnieks (Ολυμπιακός) έμειναν στην Ευρώπη, αλλά άλλαξαν ομάδες.

Η Bamberg όμως δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και κινήθηκε αρκετά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον Ricky Hickman από την Armani Milano, τον Quincy Miller από την Maccabi Tel Aviv, τον Bryce Taylor από την Bayern Munich, τον Luka Mitrovic από τον Ερυθρό Αστέρα και τον Daniel Hackett από τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, στο σημερινό φιλικό δεν θα αγωνιστούν οι διεθνείς Γερμανοί Patrick Heckmann, Lucca Staiger και Maodo Lo, ο Ιταλός Daniel Hackett και φυσικά ο Σλοβένος Aleksej Nikolic που το βράδυ της Κυριακής θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket.

H Brose Bamberg έχει δώσει δύο φιλικά παιχνίδια μέχρι στιγμής. Στις 6 Σεπτεμβρίου επικράτησε της Crailsheim Merlins με 103-83 έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Quincy Miller με 18 πόντους, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου νίκησε την αυστριακή Swans Gmunden με 82-71, χάρη σε 17 πόντους του Elias Harris και 14 του Νίκου Ζήση.

Οι επίσημες υποχρεώσεις της Brose Bamberg ξεκινάνε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα κόντρα στην Wurzburg για το γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ στις 12 Οκτωβρίου θα υποδεχτούν την Maccabi Tel Aviv στην πρεμιέρα της Euroleague. Mετά το τουρνουά του Μπάιροϊτ, οι Γερμανοί θα ταξιδέψουν στην Κροατία για ένα φιλικό που διοργανώνει η Zadar με τη συμμετοχή της CSKA Moscow, της Fenerbahce και της Khimki (21-24/9)".

Διαβάστε ακόμη...