Πρώτος σε τελικές ο κακός ΠΑΟΚ!

Από sport24.gr: Μία πρώτη ανάγνωση των στατιστικών επιδόσεων του ΠΑΟΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αναδεικνύει ως μέγιστο πρόβλημα την αδυναμία στο σκοράρισμα.
Πηγή: sport24.gr
Πρώτος σε τελικές ο κακός ΠΑΟΚ!

Έντονη κριτική ασκείται στον ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μόλις αγωνιστικές έχει καταφέρει να γκελάρει ήδη δύο φορές εκτός έδρας κόντρα σε ομάδες (Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης) που το πλάνο πρωταθλητισμού που έχει γίνει προέβλεπε δύο "σίγουρα" τρίποντα.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ έχει εκτιμηθεί από όλους ως πολύ κακή και το βάρος έχει πέσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου που πρέπει να μεταμορφώσει την ομάδα το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, μία ματιά στην ομαδική στατιστική των τριών πρώτων αγωνιστικών της Super League Σουρωτή μας δίνει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Διευκρινίζουμε, βέβαια, ότι κάνουμε λόγο για ένα πολύ μικρό δείγμα αγώνων. Ο "κακός ΠΑΟΚ", λοιπόν, όπως βαφτίζεται από όλους, είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες.

Συνολικά έχει κάνει 47 σε τρία ματς, ενώ ο δεύτερος Ολυμπιακός μετρά 12 λιγότερες. Και ακολουθούν ΑΕΚ και Αστέρας που έχουν από 33. Παράλληλα, ο Δικέφαλος είναι και δεύτερος στην κατηγορία με τις τελικές που δημιουργεί ο αντίπαλος σε μία ομάδα. Έχει δεχθεί μόνο 18 τελικές (την ίδια επίδοση έχουν επίσης Πανιώνιος και Ατρόμητος) και τον ξεπερνά μόνο η ΑΕΚ με 14.

Προσθέστε, ακόμη, ότι ο Δικέφαλος είναι δεύτερος σε συνολικές πάσες με 274, μία λιγότερη από αυτές που έχει ο Ολυμπιακός.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το γκολ
Που εστιάζεται, λοιπόν, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ; Βάσει στατιστικής ουσιαστικά μόνο στο σκοράρισμα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 3 γκολ σε 47 τελικές και χειρότεροί του είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων Σμύρνης με 1/22 και ο Λεβαδειακός με 1/27.

Αντίθετα, στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η ΑΕΚ με 6 γκολ σε 33 τελικές και την ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 6 /35

Διαβάστε ακόμη...