«Ξεκίνησε λάθος η χρονιά, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο» (audio)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και αναφέρθηκε στην απώλεια του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, στον στόχο της κατάκτησης του τίτλου και την καθυστέρηση της υλοποίησης των μεταγραφών.
Πηγή: metrosport.gr
«Ξεκίνησε λάθος η χρονιά, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου: «Η δήλωση "έχω ένα όνειρο" και εννοώ το όνειρο του πρωταθλήματος σημαίνει ότι το κυνηγάς και παλεύεις γι' αυτό. Άλλο αν θα το πετύχω στο τέλος. Μπορεί να το κατακτήσω, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνεται ένας ετήσιος σχεδιασμός, στον οποίο θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί στόχοι και από εκεί και πέρα παλεύουμε για τους στόχους μας, οι οποίοι είτε μπορούν να επιτευχθούν, είτε όχι. Αυτό που ξέρω εγώ για τους στόχους του ΠΑΟΚ είναι αυτό που έχει ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του κ. Σαββίδη, ότι πάμε για πρωτάθλημα. Όταν γίνεται τέτοια δήλωση θεωρώ ότι έγκαιρα από το καλοκαίρι θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία ενεργειών για να επιτευχθεί ο στόχος. Αυτά που γίνονται τώρα είναι, κατά κάποιον τρόπο, μπαλώματα».

Για την καθυστέρηση της υλοποίησης των μεταγραφών: «Ξεκίνησε λάθος η χρονιά και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι άλλο πράγμα να πάρεις πέντε καλούς παίκτες και άλλο να φτιάξεις μια καλή ομάδα. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα είναι να βγάλει ό,τι καλύτερο μπορεί από αυτή τη λανθασμένη προετοιμασία και να δώσουν συγκεκριμένα πράγματα στον κόσμο για να ξέρει και ο κόσμος που το πάει. Το θέμα δεν είναι τα εκατομμύρια, δεν παίζουν μπάλα τα χρήματα. Πρέπει να κάνεις, βεβαίως, τις σωστότερες επιλογές παικτών και εφόσον χρειάζονται πολλά λεφτά, βεβαίως και να δοθούν. Χρειάζεται, όμως, δουλειά για να φτιαχτεί μια ομάδα αποδοτική. Αν γίνονταν αυτές οι κινήσεις το καλοκαίρι, ο προπονητής θα είχε την ευθύνη, τον χρόνο και την αρμοδιότητα να φτιάξει το μίγμα ώστε η ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα».

Για το αν θεωρεί πρόωρο ο ΠΑΟΚ να περιμένει από τους νεομεταγραφέντες να γίνουν ηγέτες άμεσα: «Σαφέστατα και είναι πρόωρο. Όσο καλούς παίκτες και να πάρεις θέλουν τον χρόνο τους. Γι' αυτόν τον λόγο στο μεσοδιάστημα αυτό, 2-3 παιχνίδια ή όσα χρειαστεί, πρώτο μέλημα του προπονητή θα πρέπει να είναι πώς θα χαθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι βαθμοί. Ούτως ώστε όταν αρχίσει να αποδίδει η ομάδα πολύ καλύτερα, να μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει ρεαλιστικά τους στόχους της».

Ακούστε όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης στο Metropolis 95.5:

Διαβάστε ακόμη...