Αποστολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ η κατάκτηση του τίτλου»

Από metrosport.gr:Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
Αποστολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ η κατάκτηση του τίτλου»

O Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για τη λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και τη διαφορά της τωρινής ομάδας με τα προηγούμενα χρόνια.

Για την παρέμβαση Σαββίδη στο έργο του τεχνικού διευθυντή και τις καινούργιες μεταγραφές: «Καλά έκανε αυτές τις μεταγραφές, γιατί ανεβάζουν το περιεχόμενο του ρόστερ του ΠΑΟΚ σε υψηλότερο επίπεδο, δημιουργώντας μεγαλύτερη αισιοδοξία για την δύσκολη αγωνιστική σεζόν. Το θέμα είναι τι γινόταν μέχρι τώρα, γιατί ο τεχνικός διευθυντής δεν συμφωνούσε και τελικά άλλαξε απόφαση. Δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση που δουλεύει μια μεγάλη ΠΑΕ. Αυτές οι μεγάλες μεταγραφές θα μπορούσαν να είχαν γίνει από την αρχή του καλοκαιριού, δεν εκπονήθηκε ένα σωστό σχέδιο, με αποτέλεσμα να χαθούν οι όμιλοι του Europa League».

Για τη διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων μεταξύ των στελεχών του ΠΑΟΚ και την δήλωση παραίτησης του Μίχελ: «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όταν σου δίνεται ένας ρόλος σε μια θέση ηγετική και γίνονται διαφορετικά πράγματα από αυτά που εσύ θέλεις και κυνηγάς, δεν νομίζω πως αυτή είναι η υγιής κατάσταση λειτουργίας μιας εταιρίας με τα στελέχη της. Άλλες ήταν οι επιλογές του Μίχελ και άλλες αυτές που ήθελε και έκανε ο Σαββίδης. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δεν μπορεί να κινείται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μια βάση εβδομαδιαία. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα για την ομάδα και ο πρόεδρος πρέπει να δει και λίγο το δάσος. Το οποίο είναι δυο πράγματα. Πρώτον, να φτιαχτεί μια πολύ καλή ομάδα η οποία θα χτυπάει το πρωτάθλημα και θα έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη και μετά εφόσον φτιαχτεί ένα στάδιο και με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις υποδομών για τις ακαδημίες, να συμμετέχουν οι νέοι στην ανδρική ομάδα».

Για τους τίτλους που ζητάει ο κόσμος: «Πρέπει να φτιαχτεί πρώτα μια πολύ καλή επαγγελματική ομάδα, που να έχει υψηλές απαιτήσεις, με νέο γήπεδο και εγκαταστάσεις και στην συνέχεια να μπορεί να βγάλει 1-2 παιδιά από τις υποδομές. Όλα αυτά στηρίζονται στο πως τα πηγαίνει η ομάδα στο γήπεδο, γιατί αν δεν τα πάει καλά, τίποτα δεν θα γίνει από τα απώτερα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο: «Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές προυποθέσεις για να το κάνει αυτό. Οι τελευταίες μεταγραφές ανέβασαν ποιοτικά το ρόστερ, δεν υπάρχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ΕΠΟ ελπίζουμε πως έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Όχι στο να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά να λειτουργεί 50-50. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ, εφόσον και ο προπονητής μπορεί να δέσει την ομάδα, να βάλει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά πρέπει να υπάρχει εσωτερική ενότητα και όλοι οι φίλαθλοι να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Με όλα αυτά ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει δυνατά και να βάλει σαν ρεαλιστικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου».

Για τη διαφορά της τωρινής ομάδας με τα προηγούμενα χρόνια: «Πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες τώρα, όταν ξεκινούσε η σεζόν πάντα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έλεγαν πως πάνε για πρωτάθλημα και έβαζαν στόχους οι οποίοι δεν ήταν ανάλογοι με την ποδοσφαιρική αγωνιστική δυνατότητα της ομάδας. Έτσι πάντα στο τέλος είχαμε την απογοήτευση. Άσχετα με αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, οι τωρινές συνθήκες τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος τον κάνουν ρεαλιστικό».

Διαβάστε ακόμη...