ΠΑΟΚ: Βίος και πολιτεία για Ουέλιτον

Από sdna.gr: Το όνομα του Βραζιλιάνου φορ έχει πέσει αρκετές φορές στο τραπέζι του ΠΑΟΚ, ωστόσο, η υπόθεσή του, αν και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν έχει προχωρήσει για πολλούς και σημαντικούς λόγους.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Βίος και πολιτεία για Ουέλιτον

Όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ έκλεισε, με τις όποιες προσθαφαιρέσεις του ρόστερ να μετατίθενται για τον Ιανουάριο. Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου αποφάσισαν πως το βασικό στην παρούσα φάση είναι να «δέσει» το ρόστερ, το οποίο είναι πλήρες τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά.

Η κουβέντα για την απόκτηση ελεύθερου φορ άνοιξε μετά την δημόσια τοποθέτηση του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθούν στην αγορά προκειμένου να καλύψουν το κενό του Στέφανου Αθανασιάδη.

Πάνω σε αυτήν την προοπτική, προτάθηκαν διάφορες περιπτώσεις παικτών μεταξύ των οποίων και ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Ουέλιτον Σοάρες ντε Μοράις, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει μείνει ελεύθερος από την Καϊσέρισπορ, καθώς ήταν απλήρωτος λόγω των οικονομικών προβλημάτων της τουρκικής ομάδας.

Ωστόσο, η υπόθεση του κρύβει... παρασκήνιο, γεγονός που έβαλε φρένο στις όποιες ορέξεις του ΠΑΟΚ, αν και ο συγκεκριμένος προτάθηκε παραπάνω από μία φορά στους «ασπρόμαυρους».

Ο Ουέλιτον παντρεύτηκε την Μόνικα σε ηλικία 16 ετών. Στις 28 Ιουλίου του 2007 γεννήθηκε ο γιος τους και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ακολούθησαν τον Ουέλιτον στην Ρωσία, αλλά η ζωή είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνους.

Δύο χρόνια μετά, η σύζυγος του τον εγκατέλειψε, πήρε τον γιο τους και γύρισαν στην Βραζιλία.

Μετά τον χωρισμό του, άρχισαν τα... προβλήματα για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της Βιτόρια Μπόνι, η οποία δεν άρεσε καθόλου στον κύκλο του ποδοσφαιριστή, και κυρίως στον προπονητή του στην Σπαρτάκ, Βαλερί Κάρπιν, καθώς την θεωρούσε κακή επιρροή...

Το είχε παραδεχτεί άλλωστε και η ίδια σε συνέντευξή της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ένα περιστατικό με τον Ρώσο προπονητή, όταν συνάντησε σε έξοδο του, τον Ουέλιτον και του είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι περίεργο, είναι Παρασκευή απόγευμα και δεν είσαι μεθυσμένος... Είσαι καλά;».

Τα προβλήματα για τον Βραζιλιάνο επιθετικό συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς, αφού το 2012... συνελήφθη από Ρώσους δημοσιογράφους σε club να πίνει και να καπνίζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρέα με την σύντροφό του και τους ποδοσφαιριστές της Λοκομοτίβ Μόσχας, Βίκτορ Ομπίνα και Μάνους Ντα Κόστα (σ.σ. πρώην αμυντικός του ΟΣΦΠ).

Η κακή εξωγηπεδική ζωή άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε τον 30χρονο -πλέον- ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει από την Σπαρτάκ και να επιστρέψει στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Γκρέμιο αρχικά (το 2013) και της Σάο Πάολο στην συνέχεια, ενώ το 2014 του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη με την φανέλα της Θέλτα, όμως και εκεί τα προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους...

Συγκεκριμένα στα μέσα της σεζόν, ο Ουέλιτον συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία, αφού είχε παραβιάσει πολλούς ερυθρούς σηματοδότες στον κεντρικό δρόμο του Βίγκο. Στο πρώτο αλκοτέστ που υποβλήθηκε, τα αποτελέσματα έδειξαν 1,40 ml αλκοόλ στο σώμα του, δηλαδή πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο στην Ισπανία, ενώ τα επόμενα τεστ που υποβλήθηκε, έδειξαν 1,30 και 1,18, αποδεικνύοντας ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ...

Για το περιστατικό, είχε μιλήσει δημόσια και ο τότε προπονητής της Θέλτα, Λουίς Ενρίκε, ο οποίος ανέφερε πως ο Ουέλιτον έχει πρόβλημα αλκοολισμού και θα πρέπει να συμμορφωθεί αν θέλει να σώσει την καριέρα του...

«Υπάρχουν γεγονότα που μιλούν από μόνα τους. Τον Ουέλιτον τον γνωρίζω καλά και νομίζω ότι ένας καλός άνθρωπος, αλλά οι πράξεις του, δυστυχώς, μιλούν από μόνες τους. Εγώ δεν θα μιλήσω άσχημα για έναν παίκτη, αλλά είναι σαφές ότι ο παίκτης πρέπει να κάνει μια εξέταση της συνείδησης του βαθιά για να μάθει τι πρέπει να κάνει με το επαγγελματικό και το προσωπικό μέλλον του».

Mετά το σύντομο πέρασμα του από την Ισπανία και την Θέλτα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μετακόμισε το καλοκαίρι του 2014 στην τουρκική Μερσίν, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε με την φανέλα της Καϊσερισπόρ, από την οποία φέρεται να έμεινε πρόσφατα ελεύθερος.

Κατά καιρούς έχει απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ που δεν «ψήνεται» όμως να ρισκάρει για έναν ποδοσφαιριστή που αδιαμφισβήτητα θα λατρέψει τη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως και τη νυχτερινή ζωή της πόλης...

Διαβάστε ακόμη...