«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ξεχάσουν τον Κοντρέρας»!

Aπό sdna.gr: Ο θρύλος του περουβιανού ποδοσφαίρου Νολμπέρτο Σολάνο αναλύει στο SDNA τον Κάρλος Ζαμπράνο, ο οποίος έρχεται για να γίνει το νέο αφεντικό της άμυνας του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ξεχάσουν τον Κοντρέρας»!

Τον πετύχαμε στην Λίμα, την ώρα της ξεκούρασης μετά το αγχωτικό 2-1 επί της Βολιβίας που διατήρησε το Περού ζωντανό στην μάχη για ένα εισιτήριο στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι τώρα βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα του Αργεντινού Ρικάρντο Γκαρέκα και θεωρείται από όλους ως ο επόμενος τεχνικός της ομάδας, αφού δεν μιλάμε για όποιον κι όποιον αλλά για τον Νολμπέρτο Σολάνο που με την τεράστια καριέρα στο εξωτερικό και τις 95 διεθνείς συμμετοχές είναι μαζί με τον Κλαούντιο Πιζάρο οι σημαντικότεροι πρεσβευτές της χώρας στην Ευρώπη.

Δεν προλάβαμε να του συστηθούμε και πήρε αμέσως την μπάλα στα πόδια του: «Θα με ρωτήσεις για τον Ζαμπράνο έτσι; Έμαθα ότι έκλεισε στον ΠΑΟΚ. Το μεταδίδουν εδώ τα μέσα της χώρας. Πολύ καλή επιλογή και για τον Κάρλος και για την ομάδα».

Είναι ο καταλληλότερος για να αναλύσει το προφίλ του νέου αμυντικού του ΠΑΟΚ, αφού τον πρόλαβε και ως συμπαίκτη πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια: «Ο Κάρλος είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης παρότι είναι μόλις 28 ετών. Από τα 20-21 παίζει στο υψηλότερο επίπεδο στην Bundesliga, αφού έφυγε από πολύ μικρή ηλικία στην Σάλκε, όπου έμαθε όλα τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Είναι στην καλύτερη του ποδοσφαιρική ηλικία και είναι τέλεια επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες από αυτόν και η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη, αλλά ο Κάρλος έχει μάθει να διαχειρίζεται την πίεση με τον καλύτερο τρόπο».

Η σύγκριση έρχεται άμεσα στο μυαλό. Είναι κάποιος που μπορεί να κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ξεχάσουν τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έχει αφήσει ακόμα την βαριά σκιά του στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου του Βορρά: «Ο Τσιλένο, ο Πάμπλο. Φυσικά και τον θυμάμαι. Φοβερός αμυντικός. Ναι, ο Κάρλος είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι έξυπνος, καλός στις εναέριες μονομαχίες και πολύ ήρεμος με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να ξεκινήσει επιθέσεις, χωρίς να πανικοβάλλεται. Είναι ένας αμυντικός εμπιστοσύνης. Με τον Ζαμπράνο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ξεχάσουν τον Πάμπλο που ήταν ένας φανταστικός αμυντικός».

Το παρατσούκλι του Ζαμπράνο τόσα στη Γερμανία είναι «Κάιζερ», που σημαίνει αφεντικό. Τόσο για τον ρόλο του σε κάθε ομάδα, αλλά και λόγω του αρχοντικού του στιλ που έφερνε λίγο σε Φραντς Μπεκενμπάουερ, όσο κι αν αυτό αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας: «Ναι, κι εμείς έτσι τον φωνάζουμε στο Περού. Κάισερ (με την βαριά λάτιν προφορά του)! Ναι είναι ένας ηγέτης σε κάθε ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Έχει παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο και η εμπειρία του στην Γερμανία με την Σάλκε και την Φρανκφούρτη τον έκαναν να γίνει ο καλύτερος αμυντικός στη χώρα. Είναι πολύ σοβαρός, πολύ δυνατός στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, ένας εξαιρετικός αμυντικός. Δεν ξέρω γιατί έφυγε από την Ρωσία, οι συνθήκες σε αυτή τη χώρα είναι λίγο περίεργες. Ωστόσο, νομίζω ότι του ταιριάζει πιο πολύ η ζεστασιά της ομάδας. Ο Κάρλος είναι ένας πολύ παθιασμένος παίκτης που εμπνέεται από την δύναμη του κόσμου και το έζησα με τη φανέλα της Λάρισας πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα τρελοί. Είμαι σίγουρος ότι θα τον αγαπήσουν.».

Μίας και η σύγκριση με τον Πάμπλο Κοντρέρας έγινε ήδη, ας το πάμε ακόμα παρακάτω. Εϊναι... μαντουμαδόρος ή λίμπερο παλιάς λογικής: «Στην Γερμανία έμαθε να παίζει σε τετράδα στην ευθεία και όχι να παίρνει βάθος. Κοίταξε, μπορεί να ανταποκριθεί και στα δύο στιλ, ανάλογα τι θα επιλέξει ο προπονητής του. Είναι παίκτης που διαβάζει τις φάσεις και βγαίνει πρώτος στην μπάλα. Είναι σκληρός παίκτης που προσαρμόζεται εύκολα στις απαιτήσεις κάθε αντιπάλου».

Τώρα τελευταία ο Ζαμπράνο λείπει από τις κλήσεις της Εθνικής Περού με την οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 25 Μαρτίου του 2016. Άραγε έχει γίνει κάτι που δεν ξέρουμε;

«Όχι μην φοβάστε. Ο Κάρλος είναι καλό παιδί. Οικογενειάρχης με ένα μωράκι. Δεν έχει γίνει κάτι περίεργο. Απλώς αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα του προπονητή για τεχνικούς λόγους. Αυτός ξέρει για ποιο λόγο δεν τον συμπεριλαμβάνει στις κλήσεις του. Είναι επιλογή του και τη σέβομαι».

Λίγο πριν το φινάλε ο Νολμπέρτο Σολάνο παίρνει την μπάλα και βάζει αυτός τον επίλογο: «Θυμάμαι την Ελλάδα με πολύ θερμό τρόπο από το πέρασμα μου στην Λάρισα. Είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, μία πολύ ποδοσφαιρική χώρα. Θέλω να στείλω χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους μου στην Ελλάδα και ποιος ξέρει; Κάποια μέρα, ίσως οι δρόμοι μας στο ποδόσφαιρο να σμίξουν ξανά».

Διαβάστε ακόμη...