«Πάτα, το κουμπί βρε φίλε…»

Από gazzetta.gr: Η απόκτηση του Κάρλος Σαμπράνο είχε «χάπι εντ» για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο πίσω από κάθε μεταγραφή κρύβονται πολλές μικρές ιστορίες. Κάποιες απ' αυτές γίνονται γνωστές, κάποιες όχι...
Πηγή: gazzetta.gr
«Πάτα, το κουμπί βρε φίλε…»

Πάμε στη δική μας ιστορία, την οποία την ξαναέζησαν έντονα στην Τούμπα. Βλέπετε, δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ολόκληρος ο ΠΑΟΚ, ζει ένα «θρίλερ» την τελευταία (και την επομένη...) ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Το... τραβάει ο οργανισμός του!

Πριν από δύο χρόνια, η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ οριστικοποιήθηκε ελάχιστα λεπτά πριν εκπνεύσει ο χρόνος των μεταγραφών, με τους ασπρόμαυρους να δίνουν «μάχη» για να δήλωναν τον Βούλγαρο σταρ στην ευρωπαϊκή λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Κάτι ανάλογο έγινε και φέτος, σ' ότι αφορά τη διάσταση της αγωνίας, με την περίπτωση του Κάρλος Σαμπράνο. Οι ενέργειες του Χρυσόστομου Γκαγκάτση, τότε και τώρα, έδωσαν στο τέλος τη λύση κι ένα ακόμη «credit» αξίζει να το πάρει ο αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Οποια μεταγραφή κι αν «σκάσει» την τελευταία ημέρα είναι εκ των προτέρων μια ψυχοφθόρα διαδικασία, αλλά φέτος στην Τούμπα ήταν πιο έτοιμοι για το θρίλερ της Πέμπτης. Μέσα σε μια μέρα ανακοίνωσαν δύο μεταγραφές (Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια) και έκλεισαν μια ακόμη (Σαμπράνο) φροντίζοντας από τις δική τους πλευρά να τρέξουν σχετικά γρήγορα τις διαδικασίες. Όμως, λογάριαζαν δίχως τους... Ρώσους.

Ο Κάρλος Σαμπράνο έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης (31/8) στη Θεσσαλονίκη έχοντας συμφωνήσει σ' όλα με τον ΠΑΟΚ. Όμως, απέμεναν λιγότερο από οκτώ ώρες για τη λήξη της «Deadline Day», με το «παράθυρο» των μεταγραφών στην Ελλάδα να κλείνει στις 20:00 και το σύστημα του TMS στις 00.00 της Παρασκευής.

Ο «Δικέφαλος» τα βρήκε σχετικά γρήγορα με τη Ρούμπιν Καζάν και με δεδομένη την συμφωνία με τον Περουβιανό προχώρησε και ολοκλήρωσε την «εντός συνόρων» διαδικασία και περίμενε την επιβεβαίωση του δανεισμού από το σύστημα της FIFA. Γι' αυτό και δεν υπήρχε ανακοίνωση, οι ώρες περνούσαν και τα «σύννεφα» άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα έγγραφα (συμβόλαιο, διμερής συμφωνία των ομάδων) στο σύστημα TMS της FIFA και απέμενε απλά η επιβεβαίωση της Ρούμπιν.

Οι Ρώσοι είχαν περιθώριο μιας ώρας για να επιβεβαιώσουν την συμφωνία, απλά έπρεπε να κλικάρουν από τον υπολογιστή τους, μέσα στο σύστημα του TMS, στην ένδειξη «Confirmed».

Η φράση «πάτα, το κουμπί», ακούστηκε ουκ ολίγες φορές μέχρι τις 00.00 στα γραφεία της ΠΑΕ γιατί ήξεραν πως αν δεν συμβεί, τότε η υπόθεση θα οδηγούταν στην αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τελικά, αυτό το σενάριο δεν αποφεύχθηκε καθώς τα αντανακλαστικά των Ρώσων, που τα' χαν βρει με τον ΠΑΟΚ για το δανεισμό, όχι όμως και με τον παίκτη, δεν αποδείχθηκαν και τα καλύτερα...

Οι παράγοντες της Ρούμπιν επιβεβαίωσαν την συμφωνία στις 00.25 και το θέμα πήγε στη FIFA, που συνήθως δικαιώνει τις ομάδες σε ανάλογα ζητήματα, όπου δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, απλά υπάρχει... ολιγωρία.

Μάλιστα, μετά τον ΠΑΟΚ, την Παρασκευή (01/09) η ομάδα από το Καζάν ανακοίνωσε το δανεισμό του Σαμπράνο κι εκπρόσωπος από το γραφείο Τύπου της σχολίασε για το θέμα:

«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά το κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου, ωστόσο υπήρχαν πολλές πιθανότητες να συμβεί, μετά το σχετικό αίτημα της ελληνικής ομάδας στη ΦΙΦΑ, καθώς η συμφωνία είχε επιτευχθεί πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου».

Διαβάστε ακόμη...