Ο Βιεϊρίνια μακριά από το σπίτι του

Από inpaok.com: Την Πέμπτη (31/8) ολοκληρώθηκε η πολυπόθητη και από τις δύο πλευρές επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Ο Βιεϊρίνια μακριά από το σπίτι του

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποχαιρέτησε τους ασπρόμαυρους στις 3 Ιανουαρίου του 2012 για να μετακομίσει στην Γερμανία και στην Βόλσφμπουργκ.

0 Βιεϊρίνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 25 του ίδιου μήνα σε έναν αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Κολωνία.

Στην παρθενική του χρονιά στην Μπουντεσλίγκα ο 31 χρόνος -πλέον- παίκτης συμμετείχε σε 9 παιχνίδια της Βόλφσμπουργκ, χωρίς να συμβάλει στην επίτευξη κάποιου γκολ.

Την σεζόν 2012-2013, καθιερώθηκε ως βασικός της γερμανικής ομάδας. Έπαιξε σε 32 αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο) πετυχαίνοντας και 1 γκολ.

Η αμέσως επόμενη χρονιά, δεν ήταν και η καλύτερη για τον Πορτογάλο, αφού συμμετείχε μόλις σε 14 αναμετρήσεις πετυχαίνοντας πάλι μόλις 1 τέρμα.

Η εκτόξευση του Βιεϊρίνια ήρθε την αγωνιστική περίοδο 2014-15, αφού χρησιμοποιήθηκε σε 46 παιχνίδια (πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League), στα περισσότερα βασικός, πετυχαίνοντας 2 γκολ.

Οι επόμενες δύο σεζόν ήρθαν να επιβεβαιώσουν την καθιέρωση του παίκτη σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Την σεζόν 2015-16 είχε 46 συμμετοχές και 2 γκολ , ενώ την περσινή σε 19 συμμετοχές δεν σημείωσε κάποιο τέρμα.

Η σπάνια επίτευξη τερμάτων πάντως, δικαιολογείται στο γεγονός ότι ο Βιεϊρίνια τις περισσότερες φόρες χρησιμοποιούταν ως δεξί μπακ.

Δείτε σε δράση τον Πορτογάλο στην Γερμανία :

Διαβάστε ακόμη...