Πρώτο δείγμα θετικό: Πενηνταρίσιες διαιτησίες, καμία παραπομπή!

Από sdna.gr: Η «εποχή Γραμμένου» ξεκίνησε καλά στο κομμάτι διαιτησία και καταρρέει ήδη ο γελοίος μύθος της προπαγάνδας ότι... ο Ολυμπιακός θα κυνηγιέται και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα «σπρώχνονται».
Πηγή: sdna.gr
Πρώτο δείγμα θετικό: Πενηνταρίσιες διαιτησίες, καμία παραπομπή!

Ασφαλώς το δείγμα των αγώνων είναι μικρό και για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Όμως από τις διαιτησίες των δύο πρώτων αγωνιστικών μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα η οποία –αν μη τι άλλο- δημιουργεί και ελπίδα για το μέλλον. Ελπίδα, που ουσιαστικά ξεκίνησε να δημιουργείται από πέρσι, όταν αποτέλεσαν παρελθόν από το ποδόσφαιρο οι διοικήσεις της ΕΠΟ και της ΚΕΔ που δούλευαν προς εξυπηρέτηση του ενός.

Οι διαιτησίες των δύο πρώτων αγωνιστικών επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής όσα προβλέπαμε ότι θα ακολουθήσουν μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ΕΠΟ και όσα ελπίζαμε να συμβούν βλέποντας στα μέσα του Αυγούστου το νέο πίνακα διαιτητών.

Ως επί το πλείστον, βλέπουμε διαιτησίες «πενηνταρίσιες», με διαιτητές να μπαίνουν στο γήπεδο με πρόθεση να κόψουν το καρπούζι στη μέση και όχι να κατακρεουργήσουν την ομάδα που δεν είναι φίλα προσκείμενη στο «σύστημα», όπως συνέβαινε διαχρονικά.

Οι διαιτητές δείχνουν να παίζουν για τον εαυτό τους, για την καριέρα τους, απελευθερωμένοι από τα «βάρη» τύπου... «για να είσαι στους πίνακες, σημαίνει ότι θέλει το «σύστημα» να είσαι στους πίνακες, άρα πρέπει να σφυρίζεις και με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Απόδειξη σε όλα αυτά, ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία παραπομπή διαιτητή, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Τα παραπάνω, φυσικά, δεν σημαίνουν ότι δεν έχουν γίνει λάθη ή ότι δεν θα γίνουν λάθη στο μέλλον. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι να μην αλλοιώνονται αποτελέσματα, δηλαδή να μην αλλοιώνεται ουσιαστικά η βαθμολογία. Και κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, δεν έχουμε.

Παράλληλα, απέκτησαν και ένα νόημα οι... φουκαράδες οι «μικροί», ώστε να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις, βλέποντας πως αυτό που αξίζουν, κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρουν! Είτε αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε απλά ένα σφύριγμα.

Τα παραδείγματα είναι ήδη αρκετά: Ο Λεβαδειακός έπαιξε με παίκτη παραπάνω στη Λεωφόρο. Η Λαμία έπαιξε επίσης με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Ολυμπιακό, γεγονός που θα ήταν αδιανόητο άλλες χρονιές. Η Κέρκυρα ισοφάρισε με πέναλτι τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Η ΑΕΚ έπαιξε με παίκτη λιγότερο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναιτωλικό.

Την ίδια στιγμή, μόνο ως γραφικές μπορούν να εκληφθούν οι φωνές π.χ. του Ολυμπιακού, ότι η νέα κατάσταση στο ποδόσφαιρο τον αδικεί και τον έχει στο στόχαστρο και παράλληλα ευνοεί την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ επειδή... στήριξαν Γραμμένο!

Απόδειξη ότι οι δύο «δικέφαλοι» δεν έχουν πάρει ούτε μισό σφύριγμα στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ούτε ο Ολυμπιακός έχει πάρει, όμως έχει ήδη κερδίσει δύο πέναλτι σε δύο ματς, τα οποία φυσικά δεν αμφισβητούνται. Η διαφορά είναι ότι σε εποχές που η «εγκληματική» και το «σύστημα ΕΠΟ» ισοπέδωναν τα πάντα, τα μαρς πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός με ΑΕΛ και Λαμία, οι υπόλοιποι «μεγάλοι» δύσκολα θα τα έπαιρναν, όσο... μαρς και αν ήταν!

Αυτή είναι η πραγματικότητα, που φυσικά όλοι βλέπουν, απλά κάποιοι εθελοτυφλούν προς δημιουργία εντυπώσεων και για τις ανάγκες της προπαγάνδας.

Στο κομμάτι της διαιτησίας, η «εποχή Γραμμένου» ξεκίνησε καλά, κάνοντας –επί του παρόντος- πράξη αυτό που ευαγγελιζόταν: Την ισονομία.

Όσο και αν οι εποχές αλλάζουν στο ποδόσφαιρο, το SDNA δεν παίρνει τα μάτια του από την διαιτησία, που για δεκαετίες ήταν απόλυτα ελεγχόμενη και αποτέλεσε την μεγαλύτερη πληγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα παρακολουθούμε, θα λέμε τα στραβά (όπως κάναμε πάντα), αλλά καλό είναι μερικές φορές να αναδεικνύουμε και τα θετικά...

Διαβάστε ακόμη...