Συνάντηση ΕΠΟ – Λίγκας για τον τρόπο πληρωμής των διαιτητών στη νέα σεζόν

Από soccerplus.gr : Συνάντηση θα έχουν την Τρίτη 29/8 οι ηγεσίες της ΕΠΟ και της Super League προκειμένου να συμφωνήσουν τη διαδικασία αποζημίωσης των διαιτητών της φετινής περιόδου.
Πηγή: soccerplus.gr
Συνάντηση ΕΠΟ – Λίγκας για τον τρόπο πληρωμής των διαιτητών στη νέα σεζόν

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό διαιτησίας και εφόσον δεν έχει προβλεφθεί διαφορετική διαδικασία, προβλέπεται ότι τα έξοδα διαιτησίας καταβάλλονται μετρητοίς και με τραπεζική επιταγή πριν την έναρξη του αγώνα με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Ο διαιτητής έχει δικαίωμα να μην αρχίσει τον αγώνα αν δεν εξοφληθεί, όπως συνέβαινε πέρυσι στη Football League και στο κύπελλο.

Όμως η FIFA φέρεται να μην επιθυμεί να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Προτείνει το κόστος των διαιτησιών να βαραίνει τις ΠΑΕ αλλά η εξόφληση να γίνεται μέσω της ΕΠΟ, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι με τα γνωστά προβλήματα.

Με άλλες λέξεις, αναζητείται ο άμεσος τρόπος εξόφλησης των διαιτητών μέσω της ΕΠΟ ώστε να μην υπάρχει η επαφή των διαιτητών με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Η πλευρά της ΕΠΟ είναι θετική ώστε να αναλάβει η ίδια την πληρωμή των διαιτητών, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι θα λαμβάνει τα χρήματα από τη Super League τα οικονομικά της οποίας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Αυτό θα είναι βασικό θέμα της συνάντησης των δύο πλευρών, μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους συνάντηση.

Διαβάστε ακόμη...