Ο Μάρκους Θόρντον και η δυσκολία προσέγγισής του

Από gazzetta.gr: Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλει να κλείσει το ρόστερ του ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Μάρκους Θόρντον και η δυσκολία προσέγγισής του

Μέσα στη λίστα των παικτών που τον ενδιαφέρουν για τη θέση «2» είναι ο 24χρονος Μάρκους Θόρντον αλλά η περίπτωση του Αμερικανού συγκεντρώνει δυσκολίες.

Ο Αμερικανός προτάθηκε στον ΠΑΟΚ πριν από αρκετό καιρό και ευθύς εξαρχής η περίπτωσή του μπήκε σε προτεραιότητα λόγω των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του. Υπό την έννοια ότι ταιριάζουν σε αυτά που θέλει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ωστόσο, ο 24χρονος προτίμησε να υπογράψει συμβόλαιο στην Κίνα και οι υποχρεώσεις του στην Γκουάνγκξι θα τελειώσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

Κυρίως όμως, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Θόρντον θέλει να έρθει στο ελληνικό Πρωτάθλημα ή αν προτιμά να μείνει στην Κίνα ή να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος ετοιμάζεται να αγωνιστεί στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος με την Γουάνγκξι.

Σε επίπεδο καριέρας, ο Θόρντον αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο William & Mary και επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του ντραφτ (2015) στο Νο45. Ωστόσο δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο και αγωνίστηκε στην Αυστραλία (σ. σ. Sydney Kings). Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την G League, πέρυσι συνεργάστηκε με την Σκαβολίνι και είχε 13.5 πόντους κατά μέσο όρο.

 

Διαβάστε ακόμη...