Έχασε την ευκαιρία για το άλμα στην Ευρώπη

Από paok24.com : Μία κακή χρονιά έφυγε και μία μόλις μπήκε
Πηγή: paok24.com
Έχασε την ευκαιρία για το άλμα στην Ευρώπη

Από το καλοκαίρι του 2010 ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να ανεβει στη βαθμολογία της UEFA, κάτι που πάει πάλι να χαλάσει με τον αποκλεισμό της Πέμπτης.

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις από το βράδυ της Πέμπτης, ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ ήταν ντροπή. Ντροπή και μάλιστα πισωγύρισμα, σε πολλά επίπεδα και πέραν του οικονομικού και του πρεστίζ, ο ΠΑΟΚ πονάει και στην βαθμολογία της UEFA.

Μέχρι πέρσι η καλή πορεία το καλοκαίρι του 2012 και ο αποκλεισμός από την Ραπίντ Βιέννης ήταν εκείνοι οι βαθμοί που το έλλειπαν για να έχει καλύτερες κληρώσεις σε έναν αγώνα προκριματικής φάσης του Champions League. Όχι ότι οι άλλες χρονιές (20114-15 και 2015-16) ήταν καλύτερες, μιας και αποκλείστηκε από τους ομίλους, αλλά και πάλι είχε μαζέψει πάνω από 6000 βαθμούς και έτσι ανέβαινε κάθε χρόνο με αποκορύφψμα την χρονιά του 2013-14 και την περσινή σεζόν που ο ΠΑΟΚ πέρασε στους 32 της διοργάνωσης.

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι μία ακόμα καλή πορεία θα ανέβαζε παραπάνω την ομάδα του Δικεφάλου, αλλά και θα έσβηνε επιτέλους η χρονιά του 2012, ήρθε ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ. Πλέον εάν ο ΠΑΟΚ δεν πάει πολύ καλά και την επόμενη σεζόν (θα βγει από την βαθμολογία η καλύτερη χρονιά του ΠΑΟΚ το 2013-14 με 10220 βαθμούς) τότε δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να σκέφτεται για την επόμενη σεζόν να έχει βατούς αντιπάλους σε μία πιθανή κλήρωση του Champions League.

Άλλωστε με την μέχρι τώρα βαθμολογία του ο ΠΑΟΚ για τις κληρώσεις του Europa League θα είναι πάντα στους ισχυρούς.

Διαβάστε ακόμη...