«Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε κουρασμένος!»

Από inpaok.gr: Ο δήμιος του ΠΑΟΚ, Σάμαν Γκόντος ανέλυσε τον τρόπο που η Έστερσουντ… αιχμαλώτισε τον Δικέφαλο και βγάζει το καπέλο στον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, τον οποίο αποκαλεί τον «καλύτερο αμυντικό στη Σουηδία»!
Πηγή: inpaok.gr
«Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε κουρασμένος!»

 Αν είναι όνειρο, θέλει να μην ξυπνήσει ποτέ. Αν είναι πραγματικότητα, θέλει να κρατήσει για πάντα. Τα 7 δικά του του γκολ οδήγησαν πέρυσι την Έστερσουντ στην κατάκτηση του κυπέλλου Σουηδίας, μα αυτό που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού.

Ότι πιάνει, γίνεται χρυσός. Απέναντι στην Γαλατασαράι είχε γκολ και ασίστ στο 2-0 του πρώτου αγώνα και κέρδισε το καθοριστικό πέναλτι στην Πόλη, με το οποίο η Έστερσουντ έγραψε ιστορία.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ σκόραρε δύο φορές μέσα σε επτά λεπτά (71’, 78’) και βοήθησε να πάρει σάρκα και οστά για μία ακόμα φορά, η νίκη του Δαυίδ επί του Γολιάθ.

Ο 23χρονος επιθετικός με τις ρίζες από το Ιράν ακόμα δεν είχε συνέλθει, όταν μετά από καμιά 30αριά προσπάθειες, το τηλέφωνο σταμάτησε να εμφανίζει τον ήχο του «κατειλημμένου» και ο Σάμον Γκόντος εμφανίστηκε στην άλλη άκρη της γραμμής…

– Αλήθεια, πόσες φορές χτύπησε το τηλέφωνο σου από χθες το βράδυ;

«Δεν έχω ιδέα! Δεν σταμάτησε ποτέ να χτυπάει! Πήρα μηνύματα από κάθε γωνιά της γης. Για να είμαι ειλικρινής κανείς δεν μας πίστευε στην αρχή. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το καταφέραμε όμως και τώρα όλη η πόλη αισθάνεται υπερήφανη για εμάς. Δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι στο ποδόσφαιρο πραγματικά όλα γίνονται».

– Εσείς πόσο το πιστεύατε πριν από το ξεκίνημα του επαναληπτικού;

«Ήθελε μεγάλη πίστη. Κοίταξε, για να μην λέμε ψέματα, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος από εμάς στην Θεσσαλονίκη. Κέρδισε δίκαια με ένα πολύ καλό σκορ. Ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε, αλλά είχαμε την τύχη με το μέρος μας και η μεγάλη πρόκριση ήρθε».

- Μέσα στο γήπεδο διακρίνατε τον φόβο στα μάτια των παικτών του ΠΑΟΚ; Βλέπατε ακόμα και στο 0-0 ότι η πρόκριση είναι στα χέρια σας;

«Μέσα στο γήπεδο βλέπαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στην Θεσσαλονίκη άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά στον επαναληπτικό η Έστερσουντ πήρε δίκαια την νίκη. Εμείς βγήκαμε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να τους πιέσουμε. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι ας μην καταφέραμε να σκοράρουμε. Σκοπός μας ήταν να έχουμε την μπάλα και να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλη την ώρα. Βλέπαμε ότι όσο περνούσε η ώρα ο αντίπαλος μας έμοιαζε κουρασμένος και την κατάλληλη ώρα βρήκαμε τα δύο γκολ που μας έδωσαν την πρόκριση».

- Ποιες ήταν οι οδηγίες του προπονητή σας; Που σας είπε να χτυπήσετε; Ποιο αδύναμο στοιχείο του ΠΑΟΚ είχε διακρίνει;

«Αυτό που μας είπε ήταν να πιέζουμε συνεχώς. Να κάνουμε πολλές και γρήγορες πάσες, με σκοπό να τους κουράσουμε. Ξέρουμε φυσικά ότι ο ΠΑΟΚ είχε μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως ο Μακ και ο Πρίγιοβιτς, αλλά ξέραμε ότι χωρίς την μπάλα στα πόδια δεν θα μας μπορούσαν να μας απειλήσουν. Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας. Να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας και να πιέζουμε με φάσεις γύρω από την περιοχή τους, μέχρι να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία».

- Ο συνθετικός αγωνιστικός χώρος, μπορεί να αποτέλεσε πρόβλημα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Εγώ μέσα στο γήπεδο δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Μπορεί να συνέβη και αν όντως έγινε κάτι τέτοιο κατανοώ τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Ωστόσο, δεν ήταν ο βασικός λόγος του αποκλεισμού. Εξάλλου, κι ο αγωνιστικός χώρος της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Ούτε κι εκεί οι συνθήκες ήταν οι καλύτερες».

- Το πρώτο γκολ που πέτυχες και το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση μοιάζει να είναι λίγο… οφσάιντ. Εσύ πως το έζησες από μέσα;

«Για να είμαι ειλικρινής μέσα στο γήπεδο πίστεψα κι εγώ ότι ήμουν οφσάιντ. Δεν έπρεπε όμως να το δείξω. Γι’ αυτό άρχισα αστραπιαία να τρέχω για να πανηγυρίσω ώστε να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Ωστόσο, διάφοροι φίλοι μου που είδαν το γκολ το βράδυ από την τηλεόραση κι από άλλα πλάνα μου είπαν ότι με κάλυπτε το δεξί μπακ του ΠΑΟΚ. Επομένως δεν ήμουν οφσάιντ και το γκολ είναι καθαρό!»

- Πως περάσατε το βράδυ της Πέμπτης, ξέροντας ότι έχετε πετύχει κάτι το οποίο συζητάει όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη;

«Τι να σου πω; Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως έμεινα για ακόμα δύο ώρες στο γήπεδο γιατί έπρεπε να δώσω δείγμα για το αντιντόπινγκ κοντρόλ και λόγω της έντασης δεν μπορούσα να τα καταφέρω (γέλια)! Περάσαμε καταπληκτικά. Μετά το παιχνίδι πήγαμε όλοι μαζί σε ένα εστιατόριο, όπου φάγαμε, ήπιαμε, πανηγυρίσαμε όλοι μαζί σαν μία οικογένεια. Ήταν πραγματικά κάτι το καταπληκτικό».

- Αυτά τα δύο παιχνίδια θα πρέπει να ήταν πολύ ξεχωριστά για τον Έλληνα της Έστερσουντ, τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο…

«Ο Σωτήριος είναι πολύ καλός μου φίλος. Είμαστε μαζί κάθε μέρα και κάνουμε παρέα κι εκτός ποδοσφαίρου. Οι Έλληνες θα πρέπει να ξέρουν ότι έχασαν έναν εξαιρετικό αμυντικό. Νομίζω ότι ο Σωτήριος είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Σουηδία! Δεν κάνω πλάκα. Ούτε υπερβάλλω. Μιλάω πολύ σοβαρά. Είναι δυνατός, σκληρός, δεν μπορείς να τον περάσεις με τίποτα! Μόνο που δεν μπορεί να βάλει γκολ (γέλια)! Νομίζω ότι έκανε δύο φανταστικά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος και για αυτόν.».

- Αφού αποκλείσατε την Γαλατασαράι και τον ΠΑΟΚ, ο όμιλος θα πρέπει να σας φαίνεται παιχνιδάκι τώρα έτσι δεν είναι; Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, έχει βαφτίσει την Έστερσουντ, ως την Σταχτοπούτα της διοργάνωσης…

«Ακόμα έχω ανατριχίλες. Είναι μία κλήρωση που έχει φοβερή πλάκα! Θα παίξουμε απέναντι στην Μπιλμπάο μία πασίγνωστη ισπανική ομάδα και μετά θα ταξιδέψουμε στο Βερολίνο για να παίξουμε μπροστά σε 80.000 κόσμο απέναντι στην Χέρτα! Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν φανταζόμασταν κάτι τέτοιο! Είναι τρελό! Από την στιγμή που αποκλείσαμε την Γαλατασαράι και τον ΠΑΟΚ γιατί να μην περάσουμε και στον επόμενο γύρο και να πετύχουμε κάτι ακόμα πιο ιστορικό»;

- Εκτός από την Έστερσουντ, κάνεις κι εσύ θόρυβο με τις εμφανίσεις σου σε αυτό το Europa League. Πως θα σου φαινόταν να αγωνιστείς σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή ακόμα και στην Ελλάδα;

«Έχω τόσα πολλά όνειρα γύρω από το ποδόσφαιρο, που θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για αυτά. Δεν σου κρύβω ότι ονειρεύομαι να αγωνιστώ σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, αν έρθει η κατάλληλη πρόταση που να ικανοποιεί και την Έστερσουντ. Προς το παρόν όμως θέλω να μείνω εδώ και να ζήσω όλη αυτή την περιπέτεια ως το τέλος. Θέλω να είμαι εδώ σε αυτό το παραμύθι που γράφεται. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, μακάρι να έρθει μία καλή πρόταση. Μου αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, τα μέρη της, ο καιρός, το φαγητό. Θα ήταν μία εξαιρετική προοπτική κάτι τέτοιο».

 

Διαβάστε ακόμη...