Όταν ο ΠΑΟΚ πάει Σκανδιναβία…

Από inpaok: Ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει στην άκρη την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και οφείλει να στρέψει την προσοχή του στις ευρωπαϊκές βλέψεις του.
Πηγή: inpaok.com
Όταν ο ΠΑΟΚ πάει Σκανδιναβία…

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ταξίδεψαν στη Σουηδία για να υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-1 κόντρα στην Έστερσουντ και να σφραγίσουν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία επί σουηδικού εδάφους, αλλά είναι η πέμπτη που αντιμετωπίζει από τις χώρες τις Σκανδιναβίας. Μάλιστα, η παράδοση του κόντρα σε αυτές αγωνιζόμενος εκτός έδρας βγάζει θετικό πρόσημο, καθώς μετράει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Πρώτη και… «φαρμακερή» η Βέιλε

Ήταν 19 Οκτωβρίου του 1977, όταν η δανέζικη Βέιλε υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο γύρο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων. Σε αυτήν την αναμέτρηση οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 3-0 μετά τα γκολ των Εγκ στο 12’, Ζακέτ στο 70′ και Όστεγκαρντ στο 83′. Στον επαναληπτικό της Τούμπα ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 με γκολ του Ορφανού στο 22′ και του Κερμανίδη στο 80′, δίχως όμως να αποφύγουν τον αποκλεισμό.

Μία σου και μία μου…

Στις 24/9/2003 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Λιν από την Νορβηγία για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ήττα σοκ από τους Νορβηγούς με επιτακτική ανάγκη να γυρίσουν τα δεδομένα. Στην ρεβάνς του Όσλο, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη πήραν εκδίκηση, αφού επικράτησαν με 0-3 χάρις σ’ ένα «μαγικό» δεκάλεπτο με τους Γιασεμάκη, Κούτση και Βόκολο να είναι οι σκόρερ, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρόκριση.

Επτά λεπτά ήταν αρκετά…

Έξι χρόνια αργότερα ο Δικέφαλος φιλοξενείται από την νορβηγική Βαλερένγκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να προηγηθεί με μια απαράμιλλη εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο 31’ και έξι λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς με πλασέ ένα το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Στόρμπεγκ στο 42’ με το σκορ να μένει ως έχει. Στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης παρά την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ξανά στον δρόμο του…

Αφού πέρασαν δυο χρόνια, ΠΑΟΚ και Βαλερένγκα είπαν να ξαναδώσουν ραντεβού για τον ίδιο γύρο της δεύτερης στην τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πάλι το πρώτο ματς στην Νορβηγία και ο Δικέφαλος επικράτησε με 0-2 που είχε για σκόρερ τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Πάμπλο Γκαρσία. Εύκολο 3-0 στην Τούμπα και πρόκριση επόμενο γύρο.

“Χ”αλαρά με την Μπρόντμπι

Προ διετίας μετά από έναν υγιή περίπατο με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας επί της Μπρόντμπι για τα Play Off του Europa League, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Δανία για τον επαναληπτικό που είχε ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα. Oι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ προηγήθηκαν με κεφαλιά-γκολ του Ρικάρντο Κόστα και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν για το τελικό 1-1.

Διαβάστε ακόμη...