Αναζητώντας ηγέτη για την άμυνα

Από gazzetta.gr: Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν ένας από τους αδύναμους κρίκους του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης ενός (νέου) ηγέτη στην ασπρόμαυρη άμυνα.
Πηγή: gazzetta.gr
Αναζητώντας ηγέτη για την άμυνα

Αυτόν που κάποια στιγμή φάνηκε να το βρίσκουν στο πρόσωπο του Κάρλος Σαμπράνο, τον έχασαν μαζί με τον χρόνο, που αρχίζει να κυλάει εις βάρος των «ασπρόμαυρων».

Αν ο οποιασδήποτε πει και παραδεχθεί πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη πρώτης γραμμής στο κεντρικό άξονα της αμυντικής γραμμής δε θα έχει ανακαλύψει την Αμερική! Αυτό είναι το προφανές... Το λένε, ανοικτά δημόσια και παλικαρίσια, από τα τελειώματα της περσινής σεζόν οι άνθρωποι του. Όμως, το ημερολόγιο δείχνει «22 Αυγούστου» και οι έχοντες τον πρώτο λόγο στα μεταγραφικά ζητήματα της Μικράς Ασίας, ο εξής ένας Λούμπος Μίχελ, δεν έχουν βρει τη λύση.

Ο Φερνάντο Βαρέλα πρόσθεσε ακόμη μια μέτρια εμφάνιση στη Λιβαδειά. Με καθυστερημένες τοποθετήσεις από το ξεκίνημα του αγώνα, έκανε έξαλλο τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη φάση του 7ου λεπτού, όταν έχασε το Γιουσούφ, ο οποίος πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ρέι. Ακολούθησε άλλη μία ευκαιρία των παικτών του Λεβαδειακού, μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, στο πρώτο δεκάλεπτο και άλλες δύο σπουδαίες στιγμές στο β' μέρος, που αν δεν ήταν ο Ροδρίγο Ρέι τώρα δε θα μιλούσαμε απλά για μια απώλεια δύο βαθμών.

Πέρσι το καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε το χέρι στην τσέπη και έβγαλε 1.400.00 ευρώ, ο «Δικέφαλος» σχεδόν δύο μήνες πάλευε να ξεπεράσει τα τερτίπια του Τζίτζι Μπεκάλι, για να «ντύσει στα ασπρόμαυρα» τον μέχρι τότε αρχηγό της Στεάουα Βουκουρεστίου και βασικότατο μέλος της εθνικής ομάδας του Κάπο Βέρντε. Όμως, ο Φερνάντο Λόπες ντο Σάντος Βαρέλα ουδέποτε δικαιολόγησε το θόρυβο γύρω από το όνομά του και τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτησή του.

Για αυτό, άλλωστε, ο Λούμπος Μίχελ βγήκε νωρίς νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι για να βρει έναν στόπερ πρώτης γραμμής. Οι αρχικές επιλογές και τα ονόματα δεν ενθουσίασαν κανέναν, η ιδιοκτησία της ομάδας επιδίωξε να φέρει στην Τούμπα έναν πραγματικό ηγέτη, τον Κάρλος Σαμπράνο, αλλά ο χρόνος πέρασε και οι «ασπρόμαυροι» είναι ακόμη στο ψάξιμο.

Η περίπτωση του Περουβιανού κεντρικού αμυντικού της Ρούμπιν Καζάν πραγματικά ήταν από αυτές που ενθουσιάζουν τον κόσμο και τα δείγματα γραφής του 28χρονου έλεγαν πως αυτός ο ποδοσφαιριστής αν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έλα μου, όμως, που ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις της ρωσικής ομάδας και του Σαμπράνο. Ο Σαββίδης επιστράτευσε τις πολλές γνωριμίες του, αλλά στον πάγκο της ομάδας από το Ταρταστάν κάθεται ο Κούρμπαν Μπερντίγιεφ, που ακούει «Ιβάν Σαββίδης» και... βγάζει σπυριά.

Με αυτά και με αυτά, ο χρόνος πέρασε και στην Τούμπα είναι αναγκασμένοι να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να βρουν (σημαντικό), να διαπραγματευτούν (ακόμη πιο σημαντικό) και να φέρουν στη Θεσσαλονίκη το νέο leader της άμυνας τους.

Το θέμα είναι πως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση παραμένει και η πιθανή κουβέντα γύρω από το Βαρέλα και την αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ θα μας απασχολήσει εκ νέου στο μέλλον.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...