«Ο ΠΑΟΚ είναι αντίδραση»

Aπό forza: Τι και αν γεννήθηκε χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη; Δεν ξέφυγε από το «μικρόβιο» του ΠΑΟΚ. Θαυμάζει τον Πάμπλο Γκαρσία, και όποτε το πρόγραμμα το επιτρέπει επισκέπτεται την Τούμπα για να πάρει λίγη από την «ενέργεια» του γηπέδου, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο λόγος για τον κιθαρίστα Μάριο Λουπάση.
Πηγή: forza
«Ο ΠΑΟΚ είναι αντίδραση»

Γεννήθηκε στα Χανιά και από τα 13 του ασχολείται με την μουσική και την κιθάρα. Είναι μάλιστα ο κιθαρίστας του Χρήστου Δάντη ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Ψαραντώνη. Η αγάπη του για την μουσική συγκρίνεται μόνο με αυτήν για τον ΠΑΟΚ. Ο Κρητικός κιθαρίστας μίλησε για την ομάδα της καρδιάς του στην FORZA.

-Αρχικά από που είσαι, και πως σου κόλλησε το «μικρόβιο» του ΠΑΟΚ ;

«Κατάγομαι από τα Χανιά, το μικρόβιο το κόλλησα από τον ξάδερφο τον Γιάννη το Πάσχα του 1996 στην Κρήτη. Όλοι στην οικογένεια τσακωνόντουσαν για τους «πράσινους» και τους «κόκκινους». Εγώ αντέδρασα, έγινα ΠΑΟΚ. Όσο μεγάλωνα μεγάλωνε και η αγάπη για την ομάδα.»

-Πόσο εύκολο ήταν να παρακολουθείς την ομάδα από μακριά;

«Δεν είναι εύκολο! Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ όπου και αν βρίσκομαι όμως.»

-Κάποιο «περίεργο» περιστατικό;

«Θυμάμαι να δουλεύω παλιά σε κατάστημα με ρούχα και στο ένα αυτί να έχω κρυμμένο ακουστικό για να ακούω τους αγώνες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Ένα Σάββατο παίζαμε με τον Ηρακλή και όπως μιλούσε σε ένα πελάτη φώναξα «Γκοοολ». Με κοίταξε περίεργα, μάλλον με πέρασε για τρελό»

-Ο πρώτος αγώνας που είδες από κοντά;

«Ο πρώτος αγώνας που κατάφερα να δω στην Τούμπα ήταν ένα φιλικό με την Νις που κερδίσαμε 6-0. Όμως πήγαινα συχνά στους αγώνες του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.Ο πρώτος αγώνας που πήγα γενικά ήταν στο Καραϊσκάκης «κρυμμένος», τότε που κερδίσαμε με τον Εντίνιο!Είχα τρελαθεί, παραλίγο να με καταλάβουν»

-Τι θα έπαιζες μπροστά σε 100.000 φίλους του ΠΑΟΚ;

«Φυσικά το Hells Bells των AC/DC. Θα προτιμούσα κάτι τέτοιο να γίνει στον Λευκό Πύργο μετά την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Αυτό τον καιρό ετοιμάζω μια instrumental διασκευή το «χιλιόμετρα κάναμε πάλι» με ηλεκτρικές κιθάρες και Κρητική λύρα»

-Μιας και μίλησες για τίτλο, που σε βρήκε η κατάκτηση του κυπέλλου πέρσι;

«Πονεμένη ιστορία. Το κύπελλο με βρήκε στην Αθήνα στο μαγαζί που παίζαμε με τους Δάντη και Ρέμο. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήγε να πανηγυρίσει στο μαγαζί της Θεσσαλονίκης που δυο μήνες πριν παίζαμε εμείς. Εγώ έπαιζα στην Αθήνα, στο Fantasia και είχα στα πόδια τους παίκτες του Ολυμπιακού που πανηγύριζαν το πρωτάθλημα.»

-Πως αντέδρασες;

«Κάποια στιγμή πήρα το τρόπαιο και τους είπα «Αυτό έπρεπε να είναι στην Θεσσαλονίκη , δεν το κερδίσατε δίκαια. Έκανα πως το πήρα για να φύγω, φυσικά όλα αυτά στο πλαίσιο του σόου. Γελάσαμε όλοι, πέρα από τα χρώματα όλοι είμαστε άνθρωποι. Πραγματικά όμως σκέφτηκα να το πάρω και να ανέβω Θεσσαλονίκη, ακόμα θα το συζητούσαν.»

-Τι θα έπαιζες αν ερχόταν στο μαγαζί σου ο ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο;

«Το The Trooper από Iron Maiden με μπροστάρη τον Πάμπλο Γκαρσία με σημαία του ΠΑΟΚ»

-Έχεις το moto του Πάμπλο Γκαρσία στο Facebook. Τι θα του έλεγες αν τον συναντούσες;

«Τον Πάμπλο τον αγαπώ. Μου βγαίνει και έμενα ο ίδιος ζήλος στην σκηνή!Αγαπώ την στάση του σε γήπεδο και ζωή.Την μαχητικότητα, την τέχνη και την εξυπνάδα του στο γήπεδο. Όταν έφυγε στεναχωρέθηκα πολύ, γιατί ήξερα ότι στεναχωριόταν και αυτός. Δεν ξέρω τι θα του έλεγα, όταν συναντώ ανθρώπους που θαυμάζω τα «χάνω». Ίσως του έλεγα ένα «Respect» κοιτώντας τον για να καταλάβει ότι το εννοώ.»

-Τι περιμένεις από τον ΠΑΟΚ φέτος;

«Περιμένω ακόμα καλύτερο θέαμα από την ομάδα. Αν όλα είναι «καθαρά» πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα.»

-Επαγγελματικά που θα σε βρει η νέα σεζόν;

«Επαγγελματικά είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι κιθαρίστας του Χρήστου Δάντη. Θα είμαστε σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά θα κάνουμε και τουρ»

-Τι σημαίνει η Θεσσαλονίκη για σένα;

«Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη. Έχω τους καλύτερους φίλους εκεί. Όποτε έρχομαι πάντα πηγαίνω έξω από την Τούμπα να πάρω ενέργεια»

Διαβάστε ακόμη...