Κόνιαρης: Ο ένας χρόνος της αγωνιστικής “εκτόξευσης”

Από ebasket.gr : Ήταν σαν σήμερα (19/8) πριν ακριβώς έναν χρόνο όταν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την επιστροφή του Αντώνη Κόνιαρη στον "Δικέφαλο". Τι έχει πετύχει ο νεαρός από τότε; Πάρα πολλά... Το ταλέντο του ήταν πάντα γνωστό, πέρασε όμως μια μεγάλη περιπέτεια με τον τραυματισμό του και στις 3 Ιουνίου του 2015 υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο Παναθηναϊκός τότε επισήμως ενημέρωσε για τον Κόνιαρη πως "έγινε αρθροσκόπηση στην ποδοκνημική λόγω της οστεοχονδρίτιδας που τον ταλαιπωρούσε ενώ του τοποθετήθηκε νάρθηκας".
Πηγή: ebasket.gr
Κόνιαρης: Ο ένας χρόνος της αγωνιστικής “εκτόξευσης”

Χρειάστηκε πολύς καιρός για να επανέλθει στους αγώνες και αυτό έγινε στις 12 Μαΐου του 2016. Αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό (U21) στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Νίκη Αμαρουσίου (89-82). Όλες, όμως, οι δυσκολίες που είχε περάσει παλαιότερα πλέον έχουν μείνει πίσω... Μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή από τις 19 Αυγούστου του 2016 που ανήκει στον ΠΑΟΚ, έχει "έρθει" για τα καλά η αγωνιστική του "εκτόξευση". Ας "ανοίξουμε" τον "φάκελο" που αφορά τον Κόνιαρη σχετικά με το ένα έτος που συμπλήρωσε (και τι έχει πετύχει κατά την διάρκεια αυτού) από τότε που γύρισε στους "ασπρόμαυρους" (πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό ο Κόνιαρης έπαιζε στον "Δικέφαλο" και πάλι, πιο συγκεκριμένα το 2011 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ).

Πολλή δουλειά, καλή άμυνα και... πενταδάτος στον ΠΑΟΚ

Ο νεαρός, λοιπόν, ανακοινώθηκε από την "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ στις 19 Αυγούστου του 2016 και δεν έχασε χρόνο για να αρχίσει... δουλειά. Στις 20 Αυγούστου (του 2016) βρέθηκε στο "Παλατάκι" και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Έτσι όπως είχε "φτιαχτεί" πέρυσι (εν όψει της σεζόν 2016-17) ο "Δικέφαλος", ο Κόνιαρης είχε... μπροστά του αρκετούς παίκτες που έπαιζαν στη θέση του. Ντάριλ Μπράιαντ, Νέναντ Μιλιένοβιτς και Απόλλων Τσόχλας. Δεν αγχώθηκε όμως...

Πίστευε στις δυνατότητες του και πως θα πάρει τον χρόνο που του αξίζει. Στις ικανότητες του νεαρού πίστευε πολύ και ο Σούλης Μαρκόπουλος που "πέρασε" στον Κόνιαρη ότι εκτός από τις όποιες αρετές έχει οργανωτικά ή εκτελεστικά, καλείται να δώσει μεγάλο βάρος και στο αμυντικό κομμάτι. Από την αρχή της προετοιμασίας ο Κόνιαρης είχε αντιληφθεί πως για να έχει χρόνο συμμετοχής, θα πρέπει να είναι πολύ καλός αμυντικά. Δεν αρκούσαν τα όσα θα μπορούσε να κάνει επιθετικά. Δούλεψε πολύ και άρχισε πλέον να γίνεται απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ... Στο αμυντικό κομμάτι φαινόταν να αποτελεί λίρα 100 για τον "Δικέφαλο" και... ξεχώριζε κατά την διάρκεια της σεζόν, έδειχνε μεγάλο πάθος και άρχισε σταδιακά να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Και πλέον άρχισε να είναι... μόνιμος στην αρχική πεντάδα του "Δικεφάλου".

Ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος

Επίσης στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος (στην κανονική περίοδο), είχε 7,1 πόντους μέσο όρο όταν στα προηγούμενα 19 ματς είχε 2,8 πόντους μέσο όρο. Για όλη αυτή την... εξέλιξή του και την γενικότερη θετική παρουσία του στον ΠΑΟΚ, "ήρθε" η επιβράβευση -στις αρχές του Ιούλη- για τον νεαρό που αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Σημαντική διάκριση για τον ταλαντούχο παίκτη που ξεπέρασε όσες δυσκολίες είχε πιο παλιά, πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. "H δουλειά δεν σταματά εδώ, για την ακρίβεια τώρα αρχίζει, γιατί μόνο έτσι μπορούν να έρθουν οι επιτυχίες για την ομάδα και κατ' επέκταση για όλους εμάς που είμαστε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Με πολλή δουλειά και συνεχή βελτίωση", είχε δηλώσει γι' αυτό το βραβείο ο καλαθοσφαιριστής του "Δικεφάλου".

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σούπερ εμφανίσεις με την Εθνική, μέλος της καλύτερης πεντάδας...

Ο Κόνιαρης είχε βρει πλέον τον καλό του εαυτό, είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτό το είδαμε στους αγώνες (15-23/7) της Εθνικής Νέων Ανδρών. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (στο Ευρωμπάσκετ) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. "Έδινε" πολλά οργανωτικά, πολλά εκτελεστικά, πολλά και αμυντικά... Μετά το ματς με την Λιθουανία, ένα παιχνίδι στο οποίο ο Κόνιαρης έκανε σπουδαία πράγματα πετυχαίνοντας 17 πόντους με 5/5 τρίποντα (ακόμη είχε πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και πέντε ριμπάουντ), ο Νίκος Παππάς έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram: "Το πουλέν μου πήρε μπροστά. Εύγε ντελικατέσεν". Ο νεαρός του ΠΑΟΚ επιλέχτηκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στην Κρήτη, κάτι... αναμενόμενο λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων.

Οι αναφορές των Γιαννακόπουλου και... Τσίπρα

Ο Κόνιαρης με όσα έκανε στο παρκέ, "ανάγκασε" ακόμη και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τον "αποθεώσει". Στον λογαριασμό του στο instagram "ανέβασε" φωτογραφία του παίκτη του ΠΑΟΚ γράφοντας... "τα σέρνει... Εντός και εκτός παρκέ". Η αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ, στα τέλη του Ιούλη επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. "Εσύ δεν είσαι ο τριποντάκιας;", ρώτησε με χαμόγελο τον παίκτη του ΠΑΟΚ ο Πρωθυπουργός ο οποίος φόρεσε μια φανέλα του Κόνιαρη.

Το όνομα του τελευταίου μετά την επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών άρχιζε να "παίζει" πιο έντονα, γράφτηκε για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον Ολυμπιακό... Στον ΠΑΟΚ ήταν σίγουροι και "ήσυχοι" για το ότι θα συνέχιζε στον "Δικέφαλο" ο Κόνιαρης αφού ξέρουν πως δεν είχε διάθεση να αφήσει φέτος τους "ασπρόμαυρους".

Και τελικά συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν (2017-18) αφού τότε (με την συμπλήρωση του δεύτερου έτους από τα συνολικά τρία χρόνια συνεργασίας για τα οποία είχε συμφωνήσει με τους "ασπρόμαυρους", όταν επέστρεψε στον "Δικέφαλο") δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να προχωρήσει το σενάριο της πώλησής του (αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θεωρηθεί κάτι δεδομένο).

Στις 10 Αυγούστου ο Κόνιαρης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και οι Πρέλεβιτς, Ζουρνατσίδης πόζαραν με... καμάρι μαζί με τον νεαρό (σ.σ. η κεντρική φωτογραφία του κειμένου). Γνωρίζουν, άλλωστε, πως ο Κόνιαρης σε αυτόν τον έναν χρόνο που έχει συμπληρώσει στον ΠΑΟΚ ήδη έχει κάνει πολλά (όπως και ο "Δικέφαλος" είναι γεγονός πως έκανε πολλά για να βοηθηθεί ο νεαρός) και έχει ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει.

Στις 18 Αυγούστου έγινε η "πρώτη" του "Δικεφάλου" στο "Παλατάκι" εν όψει της σεζόν 2017-18 και στον ΠΑΟΚ ποντάρουν ιδιαίτερα στον Κόνιαρη, ο οποίος αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό αγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (η χρονιά για τον νεαρό στον "Δικέφαλο" ξεκινά με καλύτερα δεδομένα σε σχέση με την "εκκίνηση" της περσινής σεζόν ενώ σε ό,τι αφορά την "πρώτη" της ομάδας, η ΚΑΕ "ανέβασε" φωτογραφία του Κόνιαρη στο instagram έχοντας σχόλιο... "το μέλλον είναι ΕΔΩ!").

Διαβάστε ακόμη...