Χτύπησε το καμπανάκι, θα δούμε αληθινό ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: Η Έστερσουντ πέτυχε μια πρόκριση, η οποία στα μάτια των οπαδών της αποτελεί την υπέρτατη υπέρβαση.
Πηγή: metrosport.gr
Χτύπησε το καμπανάκι, θα δούμε αληθινό ΠΑΟΚ

Κατάφερε να "πετάξει" εκτός Europa League την Γαλατασαράι των εκατομμυρίων (αλλά ενός ανεκδιήγητου προπονητή όπως είναι ο Τούντορ στον πάγκο της...) και πλέον είναι λογικό, μέσα και γύρω από την σουηδική ομάδα, να υπάρχει η πίστη ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Επιπλέον, μιλάμε για μια ομάδα που δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθεί, αν δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Το χειροκρότημα για τον Γκράχαμ Πότερ και τους παίκτες του είναι δεδομένο σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, επομένως το άγχος είναι μηδενικό.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Έστερσουντ έχει και αγωνιστικό ρυθμό. Έχει δώσει πάνω από 20 επίσημα παιχνίδια και αυτό είναι σίγουρα, ένα ατού την δεδομένη περίοδο για τη σουηδική ομάδα.

Όλα αυτά είναι πράγματα γνωστά και δεν μπορεί κανείς να τα προσπεράσει. Το σημαντικότερο, όμως, σ' αυτό το ζευγάρι των πλέι-οφ είναι ο ΠΑΟΚ. Το αν θα εμφανίσει τις πραγματικές ικανότητές του ή θα συνεχίσει να βγάζει τον κακό εαυτό του.

Απόλυτα πειστική απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς, παρά μόνο το χορτάρι της Τούμπας. Εκεί θα δείξει ο ΠΑΟΚ αν θα υπάρξει πραγματικά καλή αντίδραση στην προβληματική εικόνα που έβγαλε ο Δικέφαλος στα δύο ματς με την Ολίμπικ.

Ωστόσο, προσωπικά έχω την αίσθηση ότι το καμπανάκι χτύπησε και στην Τούμπα το άκουσαν. Η πρώτη απόδειξη είναι η άμεση αντικατάσταση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην Τούμπα «θορυβήθηκαν» από αυτό που έβλεπαν, φοβήθηκαν ακόμη και για ενδεχόμενο αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League, κάτι που θα συνιστούσε τεράστιο πισωγύρισμα. Και φαίνεται ότι αυτό έκανε τους πάντες να δουν πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα.

H λειτουργία του ΠΑΟΚ την τελευταία εβδομάδα είναι ακριβώς αυτή που πρέπει να έχει μία ομάδα του επιπέδου του Δικεφάλου. Έμφαση στην λεπτομέρεια, συγκέντρωση στον στόχο και κυρίως λειτουργία ως ομάδα, με πιστεύω στις ικανότητές της. Από τη στιγμή που η λειτουργία γίνεται καθ' αυτόν τον τρόπο, προσωπικά, αισθάνομαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα δώσει κανένα δικαίωμα στην Έστερσουντ να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του.

Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Λουτσεσκου στους παίκτες του: «Η Έστερσουντ είναι μία ομάδα με τρεξίματα, αρκετή δύναμη, αλλά στερείται ατομικής ποιότητας. Από εμάς εξαρτάται το τι θα συμβεί στα δύο παιχνίδια»

Διαβάστε ακόμη...