Έστερσουντ η 78η, ΠΑΟΚ ο 3ος

Από paok24.com: Σε ρυθμούς Europa League κινείται ο ΠΑΟΚ, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (17/8 21:00), αντιμετωπίζει την Έστερσουντ στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, για τα play off του Europa League.
Πηγή: paok24.com
Έστερσουντ η 78η, ΠΑΟΚ ο 3ος

Στους δύο μονομάχους -ωστόσο- υπάρχει χαώδης διαφορά, όσον αφορά την εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού ο έμπειρος Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπος με την... σταχτοπούτα της διοργάνωσης.

Η Έστερσουντ θα αποτελέσει τον 78ο διαφορετικό αντίπαλο για τους "ασπρόμαυρους" στα Κύπελλα Ευρώπης, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα είναι μόλις ο τρίτος αντίπαλος της Έστερσουντ, μετά τις Γαλατασαράι και Φόλα Ες.

Διαφορά που αποτυπώνεται και στα ματς που έχει δώσει ο Δικέφαλος, αφού σε 172 αγώνες, μετράει 63 νίκες, 52 ισοπαλίες και 57 ήττες, με τους Κυπελλούχους Ελλάδος να έχουν αντιμετωπίσει 14 φορές, ομάδες από την Ιταλία και την Ολλανδία, να έχουν 11 αναμετρήσεις απέναντι σε γερμανικές και ουκρανικές ομάδες και δέκα απέναντι σε αυστριακές και ισπανικές.

Αντίθετα, η Έστερσουντ θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Σουηδία που θα βρεθεί στον δρόμο του Δικεφάλου, αφού από τις σκανδιναβικές χώρες ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ομάδες μόνο από Νορβηγία και Δανία.

Διαβάστε ακόμη...