Τα μυστικά της Εστερσουντ

Από amna.gr: Από την κλήρωση της 4ης Αυγούστου, υπήρξε ταύτιση απόψεων ότι η Εστερσουντ είναι μία βατή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: amna.gr
Τα μυστικά της Εστερσουντ

Βατή για τους μετριοπαθείς, εύκολη για τους πιο αισιόδοξους. Είναι όμως μια ομάδα που δύσκολα χάνει, ενώ απέκλεισε στον Β΄ προκριματικό τη Γαλατασαράι. Συνεπώς, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά ενόψει του πρώτου αγώνα της Τούμπας, για τα play off του Europa League

Τους τελευταίους τρεις μήνες η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ έχει μόλις μία ήττα σε 15 επίσημους αγώνες, στην Ευρώπη και την Σουηδία. Εχει επίσης 7 ισοπαλίες και 7 νίκες. Η μοναδική που κατάφερε να τη νικήσει, είναι η Τζουργκάρντεν η οποία μάλιστα την αντιμετώπισε σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές, στις 16 και 23 Ιουλίου. Στο δεύτερο ματς η Εστερσουντ γνώρισε βαριά ήττα 3-0, ίσως κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια και τον θρίαμβο σε βάρος της Γαλατασαράι, αφού ο αγώνας έγινε τρεις ημέρες μετά τη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ισως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη δεδομένη χρονική περίοδο, είναι ο Νίκος Γκούλιος. Ο παλιός γκολκίπερ της ΑΕΛ είναι εδώ και οκτώ μήνες προπονητής τερματοφυλάκων, αλλά και υπεύθυνος scouting αντιπάλων της Τζουργκάρντεν. Συνεπώς ξέρει... απ΄έξω και ανακατωτά την Εστερσουντ και συνιστά (μεγάλη) προσοχή ενόψει.


Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον Γκούλιο ο οποίος στην τεχνική του ανάλυση τονίζει τα εξής:


ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ

- «Είναι μια τακτικά πολύ ευέλικτη ομάδα. Φανταστείτε ότι εμείς παίξαμε δύο ματς μέσα σε μία εβδομάδα. Στο πρώτο παρατάχθηκε με 3-5-2 και στο δέυτερο με 4-4-2. Διαθέτει παίκτες με τρομερή ευελιξία και μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον προπονητή να αναπροσαρμόσει τα πλάνα και να αλλάξει σχηματισμό ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν θα δείτε μεγάλες μπαλιές και "καμινάδες". Προσπαθούν πάντα να ξεκινούν επιθέσεις από πίσω από τον τερματοφύλακα. Προσπαθούν να παίξουν με τη μπάλα κάτω».


ΠΑΓΙΔΑ Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

- «Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδό τους έχει πλαστικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, που σημαίνει ότι η συμπεριφορά της μπάλας είναι διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή. Θα συναντήσει χαμηλές θερμοκρασίες, 12-13 βαθμους. Εμείς παίξαμε εκεί με 8 βαθμούς και πολύ βροχή. Η Εστερσουντ ζει το όνειρο. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν στη Γ΄ εθνική. Είναι δυνατή ομάδα και αν ο ΠΑΟΚ μπει με ύφος μπλαζέ στον πρώτο αγώνα θα την πατήσει όπως η Γαλατασαράι. Αντίθετα, αν είναι σοβαρός, θα περάσει».

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

- «Ο Πότερ είναι μαζί τους τέσσερα χρόνια. Είναι ο ίδιος προπονητής που τους ανέβασε από την Γ΄ εθνική και τους οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Νίκησαν 4-1 στον τελικό τη Νόρσεπνινγκ. Είναι πολύ δουλεμένη τακτικά, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και μέσα από τη δουλειά 4 χρόνων βγαίνουν αυτοματοποιημένα πολλές κινήσεις. Εχει ταχύτητα και είναι δυνατή στις αντεπιθέσεις. Εκεί την πάτησε και η Γαλατασαράι. Μια αδυναμία της είναι το γεγονός ότι δεν είναι καλή στις στημένες φάσεις. Ισως μπορεί ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει στο σημείο αυτό, αν και δεν τον έχω παρακολουθήσει φέτος. Δεν ξέρω αν είναι καλός στα στημένα».


ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο «ΤΣΑΒΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ»
- «Από τα αστέρια της, ξεχωρίζει ο Γκόντος πριφερειακός επιθετικός με φοβερό σουτ, την περασμένη Κυριακή με τη Χάμαρμπι έβαλε ένα τρομερό γκολ από 35 μέτρα. Θα αλλάξει ομάδα στο τέλος της σεζόν. Πολύ καλός είναι και ο Νούρι με το νούμερο «22», εσωτερικός χαφ. Τον αποκαλούν "Τσάβι των Φτωχών". Είναι κοντός με τρομερή δεξιοτεχνία και πάσα, καλά σουτ. Αυτοί οι δύο ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα, έχει πολλούς καλούς παίκτες αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο».

- «Οταν τους νικήσαμε, επαιξε ρόλο η κούρασή τους, αλλά ήμασταν κι εμείς δυνατοί. Ισως κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Τους περιμέναμε, δεν ανοιχτήκαμε για να μην δώσουμε αντεπιθέσεις. Ξέμειναν από ενέργεια γιατί είχαν πολλά ματς συνεχόμενα. Στο β΄ ημίχρονο ήταν εντελώς "άδειοι" και τους... πατήσαμε»

Οι 15 αγώνες που έδωσε το τελευταίο τρίμηνο η Εστερσουντ:

17/05 Εστερσουντ-Σίριους 0-0
20/05 Εστερσουντ-Κάλμαρ 2-1
29/05 Χάκεν-Εστερσουντ 0-1
03/06 Εστερσουντ-Σούντσβαλ 3-1
02/07 ΑΪΚ-Εστερσουντ 2-2
09/07 Εστερσουντ-Γιόνσεπινγκ 1-1
16/07 Εστερσουντ-Τζουργκάρντεν 2-1
23/07 Τζουργκάρτεν-Εστερσουντ 3-0
30/07 Εστερσουντ-Χάλμσταντ 0-0
06/08 Σούντσβαλ-Εστερσουντ 1-1
13/08 Χάμαρμπι-Εστερσουντ 2-2

EUROPA LEAGUE

13/07 Εστερσουντ-Γαλατασαράι 2-0
20/07 Γαλατασαράι-Εστερσουντ 1-1
27/07 Εστερσουντ-Φόλα Ες 1-0
03/08 Φόλα Ες-Εστερσουντ 1-2

Διαβάστε ακόμη...