Να πάρει αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα

Από paok24.com:O ΠΑΟΚ περιμένει τη σουηδική Έστερσουντς για τα play-off του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα και θα είναι η 6η φορά που θα θέλει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.
Πηγή: paok24.com
Να πάρει αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα

Από όλες τις φορές που ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει σε όμιλο του Europa League τις 5 φορές το πρώτο παιχνίδι είναι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να κυνηγά την πρόκριση εκτός έδρας στο δεύτερο παιχνίδι. Στις 5 περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ μετρά 3 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, με την πρόκριση να έρχεται δύο φορές στην Ουκρανία και μία στη Δανία και οι αποκλεισμοί να είναι από την Χέρενφεϊν και την Ραπίντ Βιέννης.

Οι πρώτες προκρίσεις με τους Ουκρανούς

Την πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε ευρωπαϊκούς ομίλους τη σεζόν 2005-06 η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου και εν συνεχεία του Γιώργου Κωστίκου έπεσε πάνω στην ουκρανική Μέταλουργκ. Ο Δικέφαλος με τον Καραγεωργίου στον πάγκο του έφερε 1-1 στην Τούμπα, ενώ με τον Γιώργο Κωστίκο πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στο Ντόνετσκ με 2-2 στο ιστορικό παιχνίδι με τις δύο αποβολές για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η δεύτερη πρόκριση ήρθε και πάλι με ουκρανική ομάδα. Τότε σειρά είχε η Καρπάτι Λβιβ του Λούκας Πέρεθ. Η ομάδα του ΠΑΟΚ με προπονητή τον Λάσλο Μπόλονι και σκόρερ τους Αθανασιάδη και Λίνο κέρδισε με 2-0 στην Τούμπα τους Ουκρανούς και στον επαναληπτικό το χρυσό γκολ του Σωτήρη Μπαλάφα που ισοφάρισε το πέναλτι του Λούκας Πέρεθ έκανε το τελικό 1-1.

Η άνετη πρόκριση με την Μπρόντμπι

Δύο χρόνια νωρίτερα και με τον ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες με 3 προκριματικούς γύρους, ο Ιγκόρ Τούντορ με μοναδικές μεταγραφές τους Όλσεν και Ροντρίγκεζ είδε τους παίκτες του να διασύρουν με 5-0 την Μπρόντμπι στην Τούμπα και στον επαναληπτικό με πολλές αλλαγές η ομάδα του ΠΑΟΚ έφερε 1-1 στη Δανία και έτσι πέρασε στους ομίλους.

Οι αποκλεισμοί σε Ολλανδία και Αυστρία

Τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Ευρώπη μετά τη Βαλερένγκα έπεσε πάνω στην Χέρενφεϊν. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε το 1-1 στην Τούμπα με το γκολ ισοφάρισης του Βιεϊρίνια, αλλά στον επαναληπτικό δεν κατάφερε να φέρει την πρόκριση και έτσι έμεινε στο 0-0 με την ομάδα από τις Κάτω Χώρες. Ο δεύτερος αποκλεισμός ήρθε μαζί με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κέρδισε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι την Ραπίντ στην Τούμπα με 2-1 χάρη σε γκολ των Αθανασιάδη και Κατσικά, αλλά στον επαναληπτικό κατέβηκε με πολλά προβλήματα. Μία βαριά ήττα με 3-0 από την ομάδα της Βιέννης και ένας οδυνηρός αποκλεισμός που ευτυχώς ο ΠΑΟΚ εδώ και 5 χρόνια έχει αφήσει πολύ πίσω.

Διαβάστε ακόμη...