«Χρυσοπληρώνει» την... ασφάλεια του τελικού!

Από metrosport.gr:Πολύ ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσα συνέβησαν στον τελικό του Πανθεσσαλικού κόντρα στην ΑΕΚ.
Πηγή: metrosport.gr
«Χρυσοπληρώνει» την... ασφάλεια του τελικού!

Σαν να μην έφτανε η βαριά «καμπάνα» των επτά αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον τελικό του Πανθεσσαλικού, μεταξύ άλλων, και εξαιτίας των πρόχειρα σχεδιασμένων μέτρων τάξης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλείται, τώρα, να πληρώσει και, μάλιστα, πολύ ακριβά την εταιρεία σεκιούριτι που είχε την ευθύνη για την ασφάλεια του αγώνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», τόσο ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 66,2 χιλιάδων ευρώ (πλέον του ΦΠΑ) στην εταιρεία σεκιούριτι. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ κι έγινε έξω φρενών όταν του ανέλυσαν το κόστος της ασφάλειας του τελικού.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη στην Ομοσπονδία από την εταιρία σεκιούριτι: Χρησιμοποιήθηκαν 293 φύλακες που προσήλθαν με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το κόστος για τον καθένα ήταν 140 ευρώ (συνολικά 41.029 ευρώ).

Επίσης την ημέρα του τελικού απασχολήθηκαν 48 παρκαδόροι, που επίσης κοστολογούνται 140 ευρώ έκαστος (συνολικά 6,720 ευρώ). Από εκεί και πέρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονισμού που κοστολογείται στις 10.000 ευρώ (μαζί με έξοδα μετακίνησης τρεις φορές για Βόλο-Αθήνα), ενώ για εκπαιδευόμενο συνοδό ασφαλείας διατέθηκαν 1.700 ευρώ. Τέλος οι στατικές φυλάξεις ξεκίνησαν τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού κι ολοκληρώθηκαν την ημέρα του αγώνα. Φυλάσσονταν διάφορα σημεία του γηπέδου και κόστισαν 777 ώρες Χ 8,7 ευρώ= 6,760 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ οι σεκιούριτι του τελικού κόστισαν 140 ευρώ ο καθένας, οι ΠΑΕ στα ντέρμπι πληρώνουν 45 ευρώ το άτομο, όταν μάλιστα συνεργάζονται με τους καλύτερους άντρες ιδιωτικής ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη...