Η… γνωριμία ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου

Από inpaok.com: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την Παρασκευή (11/8), αποτελεί τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να γνωρίζει καλά τι εστί Δικέφαλος.
Πηγή: inpaok.com
Η… γνωριμία ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου

Η... γνωριμία του Ρουμάνου με τους «ασπρόμαυρους» έγινε πριν από 12 χρόνια, όταν ο 48χρονος προπονητής, ήταν στον πάγκο της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Την σεζόν 2005-2006, οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA -λίγο πριν αυτό ονομαστεί Europa League-, μαζί με τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρεν και Στουτγάρδη.

Στην φάση των ομίλων τότε τα παιχνίδια ήταν μονά, με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ να διεξάγεται στο Βουκουρέστι στις 1 Δεκεμβρίου του 2005. Ο Λουτσέσκου αναδείχθηκε νικητής της... μονομαχίας, αφού η ομάδα του κέρδισε τον Δικέφαλο με 1-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλνταρασάνου στο 45′.

Tην ίδια χρονιά μάλιστα ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε και την Σαχτάρ Ντόνετσκ, που προπονούσε ο πατέρας του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, με τον νεαρό τότε Ραζβάν να βγαίνει νικητής, κερδίζοντας την ουκρανική ομάδα με 1-0 εκτός έδρας.

Η ξέφρενη πορεία της Ραπίντ Βουκουρεστίου την συγκεκριμένη σεζόν δεν σταμάτησε ωστόσο εκεί, αφού οι Ρουμάνοι υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά, που γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Στεάουα, μετά από δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός έδρας και 1-1 εντός).

Διαβάστε ακόμη...