«Νίκησε» το αλκοόλ και έρχεται στον ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Όπως αποκαλύπτει η σημερινή FORZA, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην απόκτηση του 27χρονου Κολομβιανού μέσου της Αλαβές, Ντάνιελ Τόρες.
Πηγή: paok24.com
«Νίκησε» το αλκοόλ και έρχεται στον ΠΑΟΚ

Η ιστορία που κρύβει από πίσω του ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, είναι, το λιγότερο, διδακτική.

Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό, ονόματι Κάκεσα, κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία. Ξεχώρισε άμεσα και λίγο αργότερα, μετακόμισε στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, έμενε σε ξενώνα των ακαδημιών και ήταν από τους καλύτερους παίκτες.

Λίγο αργότερα όμως, φάνηκε ότι όλη αυτή η αλλαγή, ήταν κάτι που δε μπορούσε να διαχειριστεί ο Τόρες. «Ποτέ δεν έπινα, δεν μου άρεσε το ποτό. Στην Κολομβία πίνουμε αγουαρντιέντε (σ.σ. ένα απόσταγμα με γλυκάνισο, περίπου σαν το δικό μας ούζο). Αλλά εμένα δεν μου άρεσε. Έτσι δοκίμασα το ουίσκι. Κατέληξα να πίνω δυο μπουκάλια» έχει δηλώσει ο ίδιος...

Με το αλκοόλ που είχε μέσα του, ήταν αδύνατον να κρυφτεί και παρότι αρκετές φορές, μετά από τις εξετάσεις που φαινόταν τι γίνεται, η διοίκηση της ομάδας του τη «χάριζε». Αυτό, τελείωσε το 2011 όταν ήρθε στην ομάδα, ένας πιο αυστηρός προπονητής, ο οποίος τον άφησε εκτός αγώνων για περίπου ένα εξάμηνο, με τον Τόρες, να ζητάει να φύγει το καλοκαίρι. Η απόφαση της διοίκησης ήταν να δοθεί δανεικός...

Ο Τόρες μετακόμισε στο Μεντεγίν και την Ατλέτικο Νασιονάλ. Στο Μεντεγίν, η νυχτερινή ζωή είναι έντονη και το πρόβλημα του όχι μόνο δε λύθηκε με την αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Οι καυγάδες με τη γυναίκα του ήταν πολύ συχνοί πλέον και το αποκορύφωμα, ήταν τη βραδιά των γενεθλίων του, που μετά την έξοδο, εμφανίστηκε στην προπόνηση της ομάδας, μετά από τρεις... μέρες και μάλιστα με καθυστέρηση 40 λεπτών!

Έκανε την εξέταση, βγήκε θετικός, τιμωρήθηκε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και λίγο πριν τα πλέι οφ, ο πρόεδρος της ομάδας του είπε, πως είτε θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, στον «τελικό» ή θα έφευγε. Κολομβία είναι εκεί... Η Ατλέτικο έχασε με 1-0 και ο Τόρες επέστρεψε στη Σάντα Φε. Ο πρόεδρος του είπε ότι δεν τον θέλει άλλο, η γυναίκα του είχε πάρει το παιδί του και τον παράτησε κι έτσι, τον Ιανουάριο του 2012, έμεινε χωρίς τίποτα...

Φεύγοντας από τη Νασιονάλ, επέστρεψε στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και πήρε την απόφαση της ζωής του και να «καθαρίσει» από το αλκοόλ. Βέβαια, ένα τέτοιο θέμα, δεν είναι απλά θέμα απόφασης, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Ο Καμίλο Βάργκας που ήταν συμπαίκτης και φίλος του και τον σύστησε στην... πεθερά του. Η Σάντρα Μερίνο, εκτός από πεθερά του Βάργκας είναι και πνευματικός και μέσα από αποσπάσματα της Βίβλου, προσπάθησε να τον κάνει να αλλάξει.

Στη Βίβλο διάβασε πως, όποιος ακολουθήσει το Θεό, διαγράφει το παρελθόν του, γίνεται καινούργιος άνθρωπος και ξεκινάει από την αρχή. Αποφάσισε να συνεχίσει με τη Σάντρα Μερίνο, η οποία με ψυχοθεραπεία αλλά και με κατήχηση, κατάφερε να τον κάνει να ανακάμψει.

Ο Τόρες έκανε την προσπάθεια του, αλλά είχε τους... πάντες απέναντι του, καθώς ήξεραν όλοι περί τίνος πρόκειται και ήταν ιδιαίτερα καχύποπτοι απέναντί του. Ακόμα και όταν αργούσε λόγω κίνησης σε κάποια προπόνηση, όλοι σκέφτονταν ότι «ξανακύλησε» και ο ίδιος προσπαθούσε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη.

Το 2012, η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε συμπλήρωνε 37 χρόνια χωρίς τίτλο, ξεκίνησε με σερί ισοπαλιών και μετά από επτά αγώνες χωρίς νίκη, ο πρόεδρος της ομάδας έδωσε τελεσίγραφο στον προπονητή, για το ντέρμπι με τη Μιγιονάριος.

Οι παίκτες πήγαν στη διοίκηση, έβαλαν «πλάτη» για τον προπονητή, στάθηκαν στην ατυχία και ζήτησαν από τον πρόεδρο, να επιτρέψει τη Σάντρα Μερίνο να βάλει το... Θεό μέσα στην ομάδα! Ο πρόεδρος, παραδόξως, δέχτηκε και μάλιστα, επειδή η κ. Σάντρα ήταν μακριά, η σύσκεψη έγινε μέσω... Skype!!!

Σάντα Φε, σημαίνει Αγία Δύναμη και η Σάντρα Μερίνο έκανε λόγο για ένα όραμα που είδε το 2010, ότι η Σάντα Φε κατακτά το πρωτάθλημα, μίλησε για το κόκκινο χρώμα της ομάδας, που είναι από το αίμα του Ιησού και για το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας της ομάδας, με το επτά να αποτελεί μαγικό αριθμό από αρχαιοτάτων χρόνων...

Το Σάββατο πριν το ντέρμπι, βρέθηκε στη Μπογκοτά και έπλυνε τα πόδια των παικτών της Ιντεπεντιέντε! Την επομένη, στο ημίχρονο του ντέρμπι με τη Μιγιονάριος, το σκορ ήταν... 0-4 υπέρ της ομάδας της Σάντα Φε. Οι γηπεδούχοι, στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσαν σε 3-4, αλλά η νίκη έμεινε, ξεκίνησε ένα σερί επτά νικηφόρων αγώνων και η Ιντεπεντιέντε έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με εκείνες τις εμφανίσεις και με την παρουσία του στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ο Τόρες έγινε γνωστός και ήρθε η μεταγραφή του στην Αλαβές. Ωστόσο, δεν ξεχνάει ποτέ την κ. Σάντρα. Μια ώρα πριν τον αγώνα, μένει μόνος του, πατάει το χορτάρι και μιλάει με την πνευματικό του στο τηλέφωνο, η οποία του απαγγέλει κομμάτια από τη Βίβλο! Για καλή τύχη αλλά και για να κρατάει τους παλιούς «δαίμονες» μακριά.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, η Αλαβές πηγαίνει στο Καμπ Νου για να παίξει με τη Μπαρτσελόνα. Ο Τόρες βγαίνει ξυπόλυτος στον αγωνιστικό χώρο πριν το παιχνίδι, έχει το κινητό στο αυτί και ακούει περισσότερο, παρά μιλάει αυτός. Βασικός και στα 90 λεπτά του αγώνα, φεύγει νικητής με 1-2, παίζει 17 αγώνες στην Πριμέρα και φτάνει μέχρι τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου. Πλέον, έχει 15 συμμετοχές με την εθνική Κολομβίας και αν συνεχίσει έτσι, είναι πιθανό να είναι στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Με αυτόν τον απίστευτο τρόπο, ο Τόρες έσωσε την καριέρα του και πλέον βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ, που τον θεωρεί την ιδανική λύση για τη μεσαία γραμμή του. Αν μη τι άλλο, ο Τόρες, είναι νικητής...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...