Εντυπωσιακή ανατροπή νέο ξεκίνημα με Ραζβάν

Από metrosport.gr: Μένοντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας και στην προβολή σαν κορυφαίας είδησης, την αναφορά στην πιθανή αλλαγή του Στανόγεβιτς και στην αντικατάσταση του από τον Ρουμάνο Ραζβάν Λουτσέσκου,
Πηγή: metrosport.gr
Εντυπωσιακή ανατροπή νέο ξεκίνημα με Ραζβάν

προετοιμάστηκα ψυχολογικά για να παρακολουθήσω τον καθιερωμένο καταιγισμό αντιπαραθέσεων που θα ακολουθούσε, από τους απόλυτα εξοικειωμένους σε αυτές τις επικοινωνιακές μάχες εκ του συστάδην φίλους του ΠΑΟΚ (ραδιοφωνικές, διαδικτυακές και έντυπες).

Πριν προλάβω όμως να σχηματίσω μια πρώτη εικόνα για το πως θα εκτιμούσαν αυτή την απρόσμενη κίνηση, ήρθε με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο η επίσημη επιβεβαίωση της (καρατσεκαρισμένη απόλυτα) σε ρόλο πυροσβεστικού κασκαντέρ, για να ρίξει πάνω στη φωτιά που είχε ανάψει μια μεγάλη ποσότητα νερού, για να την περιορίσει, χωρίς όμως να την σβήσει. Το ότι υπήρξαν και θα υπάρξουν από εδώ και πέρα διχογνωμίες θεωρείται φυσιολογικό και βέβαιο. Άλλωστε χωρίς αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις, οι εθισμένοι φίλοι του Δικέφαλου δεν νιώθουν και πολύ άνετα

. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, επιχειρώντας κανείς μια πρώτη προσέγγιση στη απόφαση – βόμβα, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και να περιοριστεί στις πιθανές πρώτες άμεσες επιρροές - θετικές ή αρνητικές - και αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Όπως αποδείχθηκε ο Ιβάν και οι στενοί συνεργάτες του, προφανώς επηρεασμένοι από τον άτολμο και συντηρητικό Σέρβο, αναγκάστηκαν να βάλουν τα πράγματα κάτω, να ανταλλάξουν απόψεις και να πάρουν μια απόφαση η οποία θα αφορούσε την παραμονή ή όχι του Στανόγεβιτς.

Το επικοινωνιακό κόστος με την ενδεχόμενη απομάκρυνση του, το μέτρησαν και το ζύγισαν και θεωρώντας ότι η αντικατάσταση θα έπρεπε να γίνει πριν η ομάδα διατρέξει τον κίνδυνο ενός αποκλεισμού από την Έστερσουντ, προχώρησαν με ταχύτατους ρυθμούς στην αντικατάσταση του. Επικράτησε δηλαδή η άποψη ότι ο ρεαλιστικός προσανατολισμός, θα έπρεπε να επικρατήσει του φόβου για το επικοινωνιακό κόστος που θα υπάρξει, από τη στιγμή που κάποιοι θα φορτώσουν στην ΠΑΕ ευθύνες για μια κίνηση «βιαστική» και σχεδόν απενενοημένη. Και δίπλα στης θα «κολλήσουν» και το ερωτηματικό αφού τον ήξεραν γιατί τον προσέλαβαν; Μια αλλαγή σε αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο σύντομα, κατά την άποψη ορισμένων δεν συνάδει με τις σοβαρές εκτιμήσεις και προδιαγραφές ενός μεγάλου συλλόγου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του, φορτώθηκαν ένα σχετικό βάρος και μια σχετική ευθύνη, πιστεύοντας ότι έκαναν το σωστό και μάλιστα θα φαινόταν πολύ σύντομα. Προχώρησαν λοιπόν αποφασιστικά στο «εγχείρημα».

Η αντικατάσταση δεν προξένησε την παραμικρή έκπληξη, γιατί ο νέος κόουτς εθεωρείτο και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην πρώτη διαμάχη που υπήρξε ανάμεσα στους «μεν» και στους «δε», όταν εκλήθησαν να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο προπονητής της νέας περιόδου. Τότε επικράτησε το σερβικό λόμπι με τον Βούκιτς που επέβαλε τον Στανόγεβιτς. Άλλωστε στον Ρουμάνο «κολλούσαν» εκείνοι που δεν τον ήθελαν και κάποιες δηλώσεις του, που δεν άρεσαν στους εκάστοτε αντιπάλους της ομάδας που προπονούσε επί τρία χρόνια, της Ξάνθης.

Θα λέγαμε ότι ο κύκλος των αμφισβητήσεων, των διλημμάτων αλλά και των προβληματισμών έκλεισε με την αντικατάσταση του Στανόγεβιτς. Μπροστά στην ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μια νέα ευκαιρία και μια νέα αφετηρία. Φυσιολογικό είναι να προκύψει αλλαγή ατμόσφαιρας, αλλά και ψυχολογίας. Ο νέος προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον προκάτοχο του την ομάδα, όπως και το ρόστερ της. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν και προς όφελος τους και προς όφελος της ομάδας.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει και για την άλλη πλευρά, δηλαδή του Ραζβάν. Όσο για τον κύκλο των αντιπαραθέσεων (ραδιοφωνικών, διαδικτυακών και εντύπων) νομίζουμε ότι θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα. Οφείλουμε όλοι να ακούσουμε τις απόψεις που θα κατατεθούν από σοβαρούς, ασόβαρους, άμπαλους, μπερδεμένους αλλά και έχοντες ποδοσφαιρική διαύγεια. Εκείνο που θα πρέπει να φροντίσουν όλοι όμως, είναι η συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν απέναντι στην ομάδα τους από εδώ και πέρα. Ας εκτονωθούν οι πάντες καταθέτοντας ότι διαφορετικό πιστεύουν και από εκεί και πέρα το παρών στην Τούμπα και δίπλα στην ομάδα.

ΥΓ: Γελάει το πανελλήνιο και πάλι με τις δηλώσεις του γραφικού Σάββα Θεοδωρίδη, μετά την ανακοίνωση των πινάκων με την αξιολόγηση διαιτητών κι εποπτών για τη νέα περίοδο. Ελαφρά στενοχωρημένος ο πατέρας του μεγάλου σκηνοθέτη της παράγκας, επειδή κόπηκαν πολλά από τα πρώτα βιολιά του Ολυμπιακού, επιχειρεί να παραπλανήσει τον κόσμο, κάτι που το κάνει συνέχεια και χωρίς αξιοπρέπεια. Κι αυτό διότι αποφεύγει να μας πει πόσοι παραμένουν μέσα από τους ορκισμένους σφαγείς, τους οποίους διεθνοποίησε ο γιος του.

Διαβάστε ακόμη...