Σαν την Χαλκιδική και τον ΠΑΟΚ δεν έχει πουθενά!

Από sdna.gr: Δύο πράγματα δεν αμφισβητούνται στη Βόρεια Ελλάδα: Η ομορφιά της Χαλκιδικής και η... τρέλα του ΠΑΟΚ που τον κάνει να θυμίζει το γαλατικό χωριό του Αστερίξ. 
Πηγή: sdna.gr
Σαν την Χαλκιδική και τον ΠΑΟΚ δεν έχει πουθενά!

Καλό είναι να μην επαναλαμβανόμαστε αλλά πάλι, η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως. Πάμε λοιπόν άλλη μια φορά. Σαν την Χαλκιδική και τον ΠΑΟΚ, δεν έχει πουθενά. Όχι γιατί το λέμε εμείς οι Βορειοελλαδίτες, αλλά γιατί έτσι είναι. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Ούτε η ομορφιά της Χαλκιδικής μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε η τρέλα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ μπορεί να αμφισβητηθεί.

Θα το πάρω λίγο χαλαρά –μέρες που είναι- γιατί ειλικρινά θεωρώ ότι, αν το πάρω πολύ σοβαρά, θα χαθεί η μπάλα. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το Γαλατικό χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ. Σκέτη τρέλα δηλαδή. Οι κάτω του μετρίου εμφανίσεις δημιούργησαν γκρίνια, δυσαρέσκεια και αμφισβήτηση για τον Στανόγεβιτς.

Στην Τούμπα θεώρησαν ότι η κατάσταση με τον Σέρβο προπονητή δεν είναι αναστρέψιμη και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του. Ο Σαββίδης πήρε την απόφαση αντικατάστασης του «Σταν», λαμβάνοντας υπόψιν του, τις απόψεις του συνόλου των συνεργατών του που ήταν 100% υπέρ της αλλαγής τεχνικής ηγεσίας. Πρωτόγνωρο να συμφωνήσουν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά πραγματικότητα.

Ανέθεσε στον Μίχελ να τρέξει τις διαδικασίες και ο Σλοβάκος επέλεξε να δώσει τα σκήπτρα στον Λουτσέσκου. Η είδηση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Ο Ρουμάνος δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στην Τούμπα (λόγω συμπεριφοράς ως αντίπαλος προπονητής και όχι λόγω αξίας), με αποτέλεσμα η κατάσταση να θυμίζει... ροντέο.

Εκατοντάδες απόψεις καταγράφονται το τελευταίο 48ωρο! Άλλοι συμφωνούν με την αντικατάσταση Στανόγεβιτς και άλλοι διαφωνούν. Άλλοι συμφωνούν με την επιλογή Λουτσέσκου και άλλοι διαφωνούν. Δεκάδες απόψεις, νεύρα, αφορισμοί, μπινελίκια, υπονοούμενα, προσβολές, απειλές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, συνθέτουν την εικόνα.

«Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε» που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιούπουλος. Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα στον ΠΑΟΚ. Αναρωτιέσαι λοιπόν, πως μπορεί αυτός ο οργανισμός να παρουσιάσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια στο γήπεδο και να διεκδικήσει την επίτευξη των στόχων του όπως αυτοί έχουν τεθεί από τον μεγαλομέτοχο του. Ξεκάθαρα ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί και παραμπορεί είναι η άποψη μου. Μπορεί γιατί οι έντονες αυτές αντιδράσεις που καταγράφονται, είναι αποτελέσματα της υπερβολικής αγάπης που τρέφουν για την ομάδα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του στερητικού συνδρόμου που έχει δημιουργήσει η αποτυχία κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, επί 32 συνεχόμενα χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψιν μου τα δεδομένα λοιπόν, μπορώ να δικαιολογήσω την κατάσταση.

Μπορώ επίσης να προβλέψω ότι αν ο Λουτσέσκου πράξει τα αυτονόητα, αξιοποιήσει δηλαδή το –πλούσιο- υλικό που διαθέτει ο ΠΑΟΚ (θεωρώ δεδομένο ότι στο υλικό θα προστεθούν ο Ελ Καντουρί, ένας κόφτης και ένας κεντρικός αμυντικός υψηλών προδιαγραφών), ο Δικέφαλος μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Είναι στο χέρι των παικτών (φυσικά και του Λουτσέσκου) να αναστρέψουν το κλίμα. Τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια, θα είναι αρκετά για να αλλάξει η ψυχολογία και το... Γαλατικό χωριό να συσπειρωθεί για την επίτευξη του στόχου. Γίνεται; Μια χαρά γίνονται όλα. Έτσι είναι ο ΠΑΟΚ. Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Τα χειρότερα νομίζω ότι πέρασαν. Τώρα είναι η ώρα για τα καλύτερα. Πως μπορώ και είμαι τόσο αισιόδοξος με το κλίμα που επικρατεί; Πιστεύω στο υλικό που έχει ο Δικέφαλος στο ρόστερ, όπως επίσης πιστεύω ότι οι παίκτες που θα αποκτηθούν (δυο τουλάχιστον εκτός του Ελ Καντουρί), θα ανεβάσουν το επίπεδο.

Αν κάνω σωστές ή λάθος εκτιμήσεις, θα φανεί σύντομα. Το ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ισχύει για όλους!

Διαβάστε ακόμη...