Ο Λουτσέσκου ξέρει από Ευρώπη

Από inpaok.com: Από το απόγευμα της Παρασκευής 11/8, ο ΠΑΟΚ έχει νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο και θα πορευτεί στην διάρκεια της σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
Ο Λουτσέσκου ξέρει από Ευρώπη

Σαφώς και πρωταρχικός στόχος όπως δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο προηγούνται οι δυο αναμετρήσεις κόντρα στην Έστερσουντ για τα Play Off του Europa League.

Ο νέος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» διαθέτει την απαιτούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία και σίγουρα μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Δικέφαλο, έτσι ώστε να φτάσει πρώτα στους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά και στην συνέχεια να φτάσει ακόμα πιο ψηλά από τους «32», όπως ακριβώς είχε πράξει στο παρελθόν με σύλλογο από την πατρίδα του.

Στους «8» με την Ραπίντ

Ο Λουτσέσκου ανέλαβε την Ραπίντ Βουκουρεστίου την σεζόν 2004, παρουσίασε άκρως θετικά στοιχεία και τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, παίρνοντας το εισητήριο για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA της επόμενης περιόδου. Εκεί, αφού πέρασε με σχετική ευκολία την Σαντ Τζούλια (5-0,0-5) και Βάρνταρ (3-0, 1-1) τέθηκε αντιμέτωπος με την Φέγενορντ για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου στους ομίλους της διοργάνωσης. Ισοπαλία στην Ολλανδία (1-1) και νίκη (1-0) εντός έδρας ήταν τα υλικά για την πολυπόθητη πρόκριση που σηματοδοτούσε και την αρχή ενός θαύματος.

Στους τότε νεοσύστατους ομίλους συνάντησε και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο και νίκησε με 1-0 στην Ρουμανία, ενώ τις άλλες δυο νίκες τις πέτυχε κόντρα στην Ρεν (2-0) και στην Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1) που τύχαινε τότε να προπονεί ο πατέρας του, Μιρτσέα Λουτσέσκου. Την τελευταία αγωνιστική, γεύτηκε την μοναδική ήττα στον όμιλο από την Στουτγκάρδη (2-1), χωρίς ωστόσο να χάσει την πρώτη θέση.

Η αντίπαλός του στην φάση των «32» τέθηκε η Χέρτα Βερολίνου. Θριαμβευτική νίκη μέσα στην Γερμανία με 0-1 και η ολοκλήρωση της πρόκρισης με δεύτερη νίκη εντός έδρας με 2-0, βάζοντας πτήση για τους «16». Ακόμα μια γερμανική ομάδα τυχαίνει στον δρόμο του και αυτή θα ήταν το Αμβούργο. Νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς και παρά την ήττα με 3-1 στο λιμάνι φτάνει στα προημιτελικά, εκεί που θα συναντούσε την συμπολίτισσα Στεάουα. Αυτή όμως, έμελλε να βάλει ένα «STOP» στο ονειρεμένο ταξίδι του, καθώς με δυο ισοπαλίες, 1-1 εντός και 0-0 εκτός έδρας, αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

«Καρέ» ισοπαλίας και εκτός συνέχειας

Η επόμενη ευρωπαϊκή πορεία της Ραπίντ Βουκουρεστίου δεν θύμισε καθόλου την περσινή της. Μέσω προκριματικών, πέρασε Σλιέμα, Σαράγεβο και Νασιονάλ Μαδέιρα βρέθηκε ξανά στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, όπου και αποκλείστηκε με τέσσερις ισοπαλίες. Παναθηναϊκός, Παρί Σαν Ζερμέν, Χάποελ Τελ Αβίβ και Μλάντα Μπόλεσλαβ ήταν οι αντίπαλοι του, κατακτώντας παράλληλα την τέταρτη θέση του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη...