Πάστες και καλά παιδιά… τέλος!

Από sdna.gr: Ήρθε και άρχισε τη σεζόν ένας προπονητής, κόντρα στις εισηγήσεις του καθ ύλην αρμόδιου. Έγκλημα.
Πηγή: sdna.gr
Πάστες και καλά παιδιά… τέλος!

Ο προπονητής αυτός έμεινε αβοήθητος και μόνος, σε βαθμό... σαμποτάζ. Κακούργημα... Αυτά όμως συνέβησαν και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ηγεσίας να κάνει ταμείο, να τα αξιολογήσει, για να μη ξανασυμβούν. Κανένας ζωντανός οργανισμός δεν προχωρά, αν μένει κολλημένος στα περασμένα και δεν κοιτά μπροστά και η ομάδα τέτοιος οργανισμός είναι. Αλλά και κανείς δε βελτιώνεται, όταν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Και στον ΠΑΟΚ μερικά βαριά λάθη, επαναλαμβάνονται. Αν δεν το αντιμετωπίσει, θα συνεχίσει να χάνει χρόνο...

Γιατί αυτή είναι η «ζημιά» για τον ΠΑΟΚ. Ο χρόνος που σπαταλιέται. Το είχαμε ξανασυζητήσει πρόσφατα. Όταν έφυγε ο Ίβιτς, άργησε πολύ να το «χωνέψει» ο ΠΑΟΚ κι έχασε χρόνο. Όταν ήρθε ο Στανόγεβιτς, είπε πως θέλει να παίξει πράγματα που απαιτούσαν επανασχεδιασμό ρόστερ και μεταγραφών και άρα... χρόνο. Όταν αποφασίστηκε τελικώς πως θα αντικατασταθεί, ήταν η πρώτη φορά τουλάχιστον, που δε σπαταλήθηκε επιπλέον χρόνος. Η αλλαγή ήταν γρήγορη και με τις μικρότερες αναταράξεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει όταν επιχειρείται να διορθωθεί ένα λάθος, με ένα μεγαλύτερο. Στην παρούσα φάση, αυτό δε συνέβη. Τον γουστάρεις ή όχι τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι πάντως κανονικός προπονητής κι όχι κατά... φαντασίαν, παίζει πράγματα που το ρόστερ τα «σηκώνει», ξέρει όλο το κάδρο γύρω γύρω και έτσι επιτέλους ανακτάται κάποιος χρόνος. Υπάρχει βεβαίως ένα ζήτημα. Είναι ολίγον... αντιπαθητικός για την Τούμπα κι αυτό τον υποχρεώνει να είναι διπλά αποτελεσματικός κι αμέσως. Έτσι είναι όμως η ζωή με τους... αντιπαθητικούς: Σκληρή. Σάμπως με τους συμπαθητικούς είναι καλύτερη; Ρωτάτε τον Στανόγεβιτς που μοιάζει ψυχούλα και δεν έκλεισε δίμηνο...

Ο Λουτσέσκου είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και δε θα κριθεί από το βαθμό συμπάθειας που προκαλούσε στην Τούμπα όταν ερχόταν ως αντίπαλος. Θα κριθεί από την επιτυχία διαχείρισης του μεγαλύτερου καραβιού που κλήθηκε ποτέ να κουμαντάρει κι από την... αντιπάθεια που θα προκαλεί στους αντιπάλους του με τις επιτυχίες του. Θα κριθεί από την ικανότητά του να πείσει, πως αντιθέτως με τον προκάτοχό του, δε θα λυγίσει από αντιξοότητες. Θα κριθεί για την εξέλιξη του προπονητικού του προφίλ, από έναν τακτικά συνεπή διαχειριστή της «μεσαίας» Ξάνθης και του ταβανιού της, σε προπονητή διακρίσεων και τίτλων. Αυτό θέλει ο ΠΑΟΚ. Να μη μείνει δίχως παρέα το περσινό κύπελλο, να μη συνεχίσουν να γράφουν τα χρόνια δίχως πρωτάθλημα. Γι' αυτό και ο χρόνος έχει πια τεράστια σημασία.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την συνολική στήριξη όλου του οργανισμού. Αυτή που έλειψε από τον προηγούμενο. Οι μεταγραφές που απομένουν είναι αποφασισμένο πως θα είναι από ψηλά. Ο αθλητικός διευθυντής ξέρει πως η επιτυχία (και η αποτυχία) του Λουτσέσκου θα είναι και δική του. Οι παίκτες οφείλουν να συνεννοηθούν μαζί του από... χθες. Εγώ ξέχασα πως κάποτε αποχώρησα μεσ' στα νεύρα από συνέντευξή του κι ο κόσμος θα λατρέψει οποιονδήποτε αντιπαθητικό νικά και προοδεύει μαζί με την ομάδα.

Ούτε γλυκά και... συμπαθητικά αγόρια αναζητά ο ΠΑΟΚ, ούτε καλά παιδιά. Άντρες που κάνουν τη δουλειά αναζητά και ως τέτοιος θα κριθεί κι ο Λουτσέσκου.

Άλλωστε, όπως έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης, «άμα είναι καλό παιδί, να το κεράσουμε μια πάστα»...

Νίκος Τζαντζαράς

Διαβάστε ακόμη...