Το μυστικό όπλο, που φέρνει μαζί του ο Λουτσέσκου!

Aπό sdna.gr: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα φέρει στον ΠΑΟΚ και τον «αδελφό» του
Πηγή: sdna.gr
Το μυστικό όπλο, που φέρνει μαζί του ο Λουτσέσκου!

Έτσι αποκαλεί τον Ντιέγκο Λόνγκο, ο οποίος εδώ και 12 χρόνια αποτελεί το δεξί του χέρι σε όποια ομάδα κι αν έχει δουλέψει!

Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να έχει πολύ στενό κύκλο. Λίγους και καλούς. Φίλους και συνεργάτες δοκιμασμένους για μία ζωή. Τον Ντιέγκο Λόνγκό τον αποκαλεί «αδερφό του». Βαριά κουβέντα, που όμως μαρτυρά την σχέση ζωής που έχει ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ με το δεξί του χέρι, που τον ακολουθεί παντού από το 2005!

Τα πάντα ξεκίνησαν από ένα απλό βιογραφικό που έστειλε στο Βουκουρέστι, ο Ιταλός υπεύθυνος φυσικής κατάστασης, ο οποίος εργαζόταν τότε σε ένα γυμναστήριο στην Γένοβα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εντυπωσιάστηκε και τον κάλεσε να εργαστεί στην Ραπίντ Βουκουρεστίου. Έκτοτε, έχουν γίνει αχώριστοι.

«Ο Ντιέγκο είναι σαν αδερφός για μένα. Είναι το δεξί μου χέρι. Είναι παθιασμένος με ότι κάνει και πάντα ενημερώνεται, ώστε να βρίσκει νέες πρωτότυπες προπονητικές μεθόδους», έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Λουτσέσκου.

«Αυτός εδώ θα έρθει μαζί μου. Αν δεν τον δεχθείτε, τότε πολύ απλά δεν υπογράφω», ήταν η μόνιμη επωδός του νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ σε όποια ομάδα κι αν δούλεψε. Από την Ραπίντ και την Μπρασόφ, ως την Εθνική Ρουμανίας και την Πετρολούλ. Όπου κι αν πήγε ο Ιταλός γκουρού της φυσικής κατάστασης ήταν μαζί του, δίπλα του.

Δεν είναι ένας απλός ή ένας γυμναστής. Έχει στην κατοχή του δίπλωμα UEFA A και μάστερ στην αθλητική ψυχολογία! Είναι εντυπωσιακά καταρτισμένος στο αντικείμενο της δουλειάς του και εκτός από τα ιταλικά που μιλάνε αμφότεροι, συνεννοείται με τον Λουτσέσκου με κλειστά μάτια.

Φυσικά και τον ακολούθησε στην Ξάνθη. Επί των ημερών του οι Ακρίτες πετούσαν στο γήπεδο παρότι ήταν μία από τις ομάδες με τους περισσότερους παίκτες με ηλικία άνω των 30 ετών (Καρυπίδης, Ομπόντο, Φλίσκας, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος), οι οποίο έκαναν career seasons μαζί τους!

Ο Ντιέγκο Λόνγκο θα είναι το δεξί χέρι του Ραζβάν Λουτσέσκου και στον ΠΑΟΚ. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε από τον Μίχελ, όπως κάνει σε κάθε διαπραγμάτευση με οποιαδήποτε ομάδα και φυσικά το αίτημα του έγινε δεκτό.

Ο 41χρονος Ιταλός δεν θα είναι ο νέος υπεύθυνος φυσικής κατάστασης του ΠΑΟΚ, αλλά αναβαθμίζεται σε πρώτο βοηθό του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος φυσικά λόγω τεχνογνωσίας θα ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με το θέμα εκγύμνανσης που αναλαμβάνει ο επίσης Ιταλός Ματέο Σπαταφόρα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της κοινής επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας τους περιμένει...

Διαβάστε ακόμη...