Ελ Καντουρί, Γκαρσία και Κοντρέρας για τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απόκτηση του Ελ Καντουρί από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Ελ Καντουρί, Γκαρσία και Κοντρέρας για τον ΠΑΟΚ

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (μεταγραφή η δανεισμό αρχικά και απόκτηση των δικαιωμάτων του στην πορεία), ο Δικέφαλος θα προσθέσει έναν αξιόλογο παίκτη στο ρόστερ του. Η ανάθεση της υπόθεσης στον Ραιόλα (από Σαββίδη και Μίχελ), προεξοφλεί το αίσιο τέλος της υπόθεσης αυτής. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Ο Μαροκινός είναι 27 Μαίων και οι μέχρι τώρα επιδόσεις του στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο, τον αναγάγουν σε παίκτη υψηλού επιπέδου που σίγουρα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπω στην διαδικασία αναλύσεων και αναζητήσεων για τη θέση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι δική μου δουλειά. Ούτε των συναδέλφων δουλειά είναι, ούτε του κόσμου να αναρωτιέται σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί ο Ελ Καντουρί.

Είναι δουλειά του προπονητή να βρει ρόλο και θέση για ένα παίκτη με τα προσόντα του Μαροκινού. Έχει παίξει δεκάρι, οχτάρι και στα πλάγια με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μην τρελαθούμε λοιπόν συζητώντας για το που μπορεί να παίξει ο Ελ Καντουρί και ποιος παίκτης θα χάσει την θέση του στην 11αδα.

Δεν μπορώ να κάνω συζητήσεις που μου προκαλούν πονοκέφαλο. Ποιος είναι δηλαδή αυτός που έχει «κλειδωμένη» θέση στην 11αδα του ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να μείνει έξω για να παίξει ο Μαροκινός, όταν βρεθεί στο κατάλληλο επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης; Οι παίκτες με ποιότητα χωρούν σε όλες τις ομάδες του κόσμου.

Με το καλό λοιπόν να ολοκληρωθεί η απόκτηση του από την Εμπολι και θέση θα βρεθεί. Το θέμα δεν είναι που θα παίξει ο Ελ Καντουρί. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του όπως αυτοί οριοθετήθηκαν από την πρόσφατη ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα, οφείλει να προσθέσει στο ρόστερ του δυο ακόμα παίκτες εκτός από τον Μαροκινό.

Τι παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ; Κεντρικό αμυντικό και χαφ με ποιότητα και προσωπικότητα. Θέλετε να το προχωρήσω ακόμα περισσότερο; Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν Κοντρέρας για την αμυντική του γραμμή και έναν Γκαρσία για την μεσαία. Έναν παίκτη σαν τον Χιλιανό που όσο έμεινε στην Τούμπα άλλαξε το ύφος της αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας και έναν παίκτη σαν τον Ουρουγουάνο που έκανε το παιχνίδι να μοιάζει τόσο απλό. Δυο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ δηλαδή που θα πλαισιώσουν το έτσι κι αλλιώς πλούσιο υλικό της ομάδας και θα απογειώσουν τον Δικέφαλο.

Υ. Γ. Η προσέγγιση του Στανόγεβιτς σε πολλά αγωνιστικά και όχι μόνο θέματα με προβληματίζει. Γενικά με προβληματίζουν οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ. Από την προετοιμασία μέχρι και το φιλικό με την Λαμία. Κι αν τα φιλικά της προετοιμασίας δεν δικαιούμαστε να τα κρίνουμε, μπορούμε να κρίνουμε τα παιχνίδια που ακολούθησαν και κυρίως τους δυο αγώνες με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τα αποτελέσματα αλλά οι εμφανίσεις του Δικεφάλου. Ο Στανόγεβιτς σίγουρα δεν είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις κάτω του μετρίου επιδόσεις του ΠΑΟΚ, έχει όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη. Όπως έχω ξαναγράψει, δεν περιμένω από τον ΠΑΟΚ να παίζει... διαστημικό ποδόσφαιρο αρχές Αυγούστου. Περίμενα όμως πολλά περισσότερα από όσα έχω δει τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα η ομάδα.

Αυτό που επίσης με προβληματίζει είναι ότι δεν διαπιστώνω έστω και μικρή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι! Μια ομάδα σαφώς ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι (οι προθήκες Μακ και Ρει μιλούν από μόνες τους), δεν θυμίζει σε τίποτα, τον περσινό ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...