«Ο ΠΑΟΚ Β' θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων» (audio)

Απο metrosport.gr : Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Τασούλης και αναφέρθηκε στους νεαρούς Λύρατζη, Μίσκοβιτς και Κόζακ που αγωνίστηκαν με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ Β' θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Λύρατζη: «Ο Λύρατζής ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2012-13, είναι από την Λυδία Καβάλας. Ήρθε μαζί μας σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία και μας έκανε εντύπωση η σεμνότητα και η ταπεινότητα εκτός αγωνιστικού χώρου και το ποδοσφαιρικό θράσος εντός. Είναι γρήγορος, ταχυδυναμικός με εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Έχει ευχέρεια χειρισμού της μπάλας και με τα δύο πόδια, είναι ένας σύγχρονος δεξιός μπακ που μπορεί να παίξει και δεξιός χαφ. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι πως είναι ένα συγκροτημένο παιδί με τεράστια διάθεση βελτίωσης».

Για τον Μίσκοβιτς: «Ήρθε το 2013 από τον Άρη. Είναι άριστος χαρακτήρας, μεγάλωσε στους ξενώνες και με τη συμπεριφορά του αποτελεί παράδειγμα και για τα άλλα παιδιά. Έχει εξαιρετικά φυσικά χαρακτηριστικά, η δύναμη που βγάζει στο γήπεδο είναι μεγάλη. Ακόμη και κόντρα σε παίκτες μεγαλύτερους κατά έναν χρόνο ξεχώριζε. Έχει συμμετοχές στις μικρές εθνικές της Σερβίας και παραστάσεις από τουρνουά στο εξωτερικό. Είναι δεξιοπόδαρος αμυντικός χαφ, παίζει ως εξάρι αλλά και κεντρικός αμυντικός. Είναι ομαδικό παιδί και δίνει πάντα το 100% για την ομάδα».

Για τον Κόζακ: «Ήρθε από τη Ντιναμό Κιέβου πέρσι, με σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά, ποδοσφαιρική αντίληψη και γρήγορη σκέψη. Στο φιλικό με τη Δόξα Δράμας πέρσι έσπασε το πόδι του, όμως, και έμεινε εκτός. Καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι με γρήγορη σκέψη, οκτάρι, έχει την ικανότητα να διαβάζει το γήπεδο».

Για το πού θα αγωνίζονται φέτος: «Και οι τρεις θα αγωνιστούν στην ομάδα Νέων. Μακάρι να πάρουν και άλλες ευκαιρίες στην α’ ομάδα, έτσι κι αλλιώς, όμως, το ότι έπαιξαν χθες αποτελεί μια μεγάλη εμπειρία γι’ αυτούς».

Για το πόσο θα βοηθήσει στην αξιοποίηση των νεαρών η θέσπιση μιας β’ ομάδας που θα συμμετείχε στις μικρές εθνικές κατηγορίες: «Εμείς ως ακαδημία έχουμε την άποψη ότι η εκπαίδευση ενός ποδοσφαιριστή δεν τελειώνει στα 17-18. Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος από την Κ20 να ανεβεί αμέσως στην πρώτη ομάδα. Καλό θα ήταν να υπήρχε ένας ΠΑΟΚ Β’ που θα έπαιζε στη Β’ ή τη Γ’ Εθνική. Ο ΠΑΟΚ έκανε τις προτάσεις του και από εκεί και πέρα είναι θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά κάτι τέτοιο».

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξης Τασούλης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Διαβάστε ακόμη...