Ξεκινάει και το Κύπελλο

Από paok24.com:Έφτασε και η ώρα του Κυπέλλου.
Πηγή: paok24.com
Ξεκινάει και το Κύπελλο

Την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί και συγκεκριμένα στις 12:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης και 2ης φάσης του θεσμού, ενώ ενδιαφέρον έχει να θυμηθούμε τι ισχύει για το σύστημα διεξαγωγής του 2ου γύρου, όταν και θα μπουν στο "παιχνίδι" και οι ομάδες της Super League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική προκήρυξη:

2η Φάση

α. Διεξαγωγή/Σύστημα Ομίλων

Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) ομάδες της Football League, όπως προέκυψαν από την 1ηφάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων, δύο (2) της Super League και δύο (2) της Football League.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας , και οι ομάδες της Football League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1x2, 4x3
2η Αγωνιστική: 3x1, 2x4
3η Αγωνιστική: 3x2, 4x1

Προκρίνονται στην 3η φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

β. Διαδικασία Κλήρωσης

• Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2016-2017 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

• Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2016-2017 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Οι δέκα έξι (16) ομάδες της Football League κατόπιν επιτόπιας κλήρωσης θα χωρισθούν σε δύο κληρωτίδες ως εξής:

• Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες ομάδες που θα κληρωθούν της Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

• Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες της Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1ηθέση.

γ. Ισοβαθμίες

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 11 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. και σε περίπτωση που αυτή συνεχίσει να υπάρχει εφαρμόζονται οι προβλέψεις των παραγράφων 12 και 13 του ΚΑΠ (αγώνας μπαράζ).

Διαβάστε ακόμη...