«Επικίνδυνη ομάδα η Έστερσουντ, να μην την υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της ΑΪΚ Στοκχόλμης, Κυριάκος Σταματόπουλος και σκιαγράφισε το προφίλ της Έστερσουντ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League.
Πηγή: metrosport.gr
«Επικίνδυνη ομάδα η Έστερσουντ, να μην την υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Έστερσουντ: «Είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι καλή ομάδα, κρατούν τη μπάλα, δεν ακολουθούν το τυπικό σουηδικό στυλ με τη μπάλα στον αέρα και τη δύναμη. Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα, όμως, είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να τη θεωρήσει μικρή και εύκολη ομάδα. Να μην την υποτιμήσει».

Για τις αδυναμίες της Έστερσουντ: «Είχαν ένα πρόβλημα στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και πήραν πρόσφατα έναν παίκτη δανεικό. Δεν ξέρω αν παίξει με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει γενικά πρόβλημα στα αριστερά».

Για τα ατού της Έστερσουντ: «Υπάρχουν δύο σέντερ φορ, δεν θυμάμαι τώρα τα ονόματά τους, που από το τίποτα μπορούν να βάλουν γκολ».

Για το αγωνιστικό στυλ της Έστερσουντ: «Έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αν και είναι μια μικρή ομάδα στη Σουηδία, είναι από τις λίγες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ανέβηκαν φέτος για πρώτη φορά στην α' κατηγορία και τερμάτισαν ψηλά. Πήραν και το Κύπελλο».

Για την πρόκριση επί της Γαλατασαράι: «Η Γαλατασαράι μπήκε στο γήπεδο και νόμισε ότι είχε απέναντί της μια μικρή ομάδα. Και την πάτησε».

Για τον Παπαγιαννόπουλο και τους λόγους που δεν στέριωσε στον ΠΑΟΚ: «Ο μόνος λόγος που φαντάζομαι είναι ίσως η νοοτροπία. Όταν πας σε μια άλλη χώρα, συνήθως βρίσκεις διαφορετική νοοτροπία. Ίσως αυτό να έφταιξε».

Για την έδρα της Έστερσουντ: «Από έξω μοιάζει ερασιτεχνικό γήπεδο, είναι γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και αυτό ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι οι φίλαθλοί της».

Για τον τρόπο που υποδέχθηκαν την κλήρωση οι Έλληνες της Σουηδίας: «Με χαρά την υποδέχθηκαν. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και περιμένουν πώς και πώς να δουν τον ΠΑΟΚ. Αρκετοί θα κάνουν το ταξίδι για να δουν το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...