Καθοριστική επαφή ΠΑΟΚ-Εμπολι για Ελ Καντουρί

Από metrosport.gr:Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα έχουν συνομιλίες με τους ομολόγους τους στην ιταλική ομάδα για τον διεθνή Μαροκινού αμυντικού (και επιτελικού) μέσου.
Πηγή: metrosport.gr
Καθοριστική επαφή ΠΑΟΚ-Εμπολι για Ελ Καντουρί

Το όνομα του Ομάρ Ελ Καντουρί, του 26χρονου διεθνή Μαροκινού αμυντικού (και επιτελικού) μέσου βρισκόταν στις λίστες των επιτελών του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των επιδόσεών του, όμως δεν είχε γίνει ποτέ κάποια προσπάθεια προσέγγισης του παίκτη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα για μία τέτοια κίνηση, θεωρούνταν πολύ υψηλά.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, διαμορφώθηκε μία νέα προοπτική. Ποια είναι αυτή; Ο Ελ Καντουρί ανήκει στην Έμπολι από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τον αγόρασε από την Νάπολι, καταβάλλοντας το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Έμπολι, υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Ελ Καντουρί, έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Ιταλική ομάδα έως τον Ιούνιο του 2021. Η Έμπολι ψάχνει τρόπο για να αποδεσμευτεί από το υψηλό συμβόλαιο του Μαροκινού και ο ΠΑΟΚ «μπήκε» τις τελευταίες ημέρες πολύ «ζεστά» στο «παιχνίδι» για την απόκτησή του.

Το θέμα με τον Ελ Καντουρί ήρθε χθες στο προσκήνιο, μετά από σχετικό δημοσίευμα, το οποίο ανάρτησε ιταλική ιστοσελίδα. Οι επαφές του ΠΑΟΚ με τον εκπρόσωπο του παίκτη έγιναν, όπως και με την διοίκηση της Έμπολι. Ο Μίχελ που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Ιταλοί, επιδιώκει να αποκτήσει – για λογαριασμό του ΠΑΟΚ- τον Ελ Καντουρί, με την μορφή του δανεισμού και την προοπτική της αγοράς μετά από ένα χρόνο.

Το συμβόλαιο και το κοινοτικό διαβατήριο

Ο Ελ Καντουρί αμείβεται ετησίως με ένα ποσό που αγγίζει τις 800.000 ευρώ. Η Έμπολι ζητά περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον πουλήσει. Ο ΠΑΟΚ συζητά για να καλύψει το συμβόλαιο του Ελ Καντουρί στο μεγαλύτερο ποσοστό καθώς οι επιδόσεις του, δελεάζουν. Ο Μαροκινός που έχει 27 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, διαθέτει στην κατοχή του και Βελγικό διαβατήριο. Αυτό σημαίνει, πως εφόσον αποκτηθεί, δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου παίκτη.

Επαφή ΠΑΟΚ - Εμπολι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» σήμερα αναμένεται να γίνει η καθοριστική επαφή ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, την διοίκηση της Έμπολι και τον Ελ Καντουρί. Ο 26χρονος (ύψους 1,85) μέσος, μπορεί να αγωνιστεί με άνεση ως 6άρι, παίζει ως 8άρι ενώ έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιηθεί ως δεξί εξτρέμ. Το καλό του πόδι είναι το δεξί, όμως χρησιμοποιεί με άνεση και το αριστερό. Εφόσον οι επαφές ολοκληρωθούν θετικά, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση του Ελ Καντουρί, με την μορφή δανεισμού, για ένα χρόνο και την προοπτική να τον αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη...